Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Perseverenta e o usa. Deschide-o cu incredere!

Tags: dezvoltare personala, critica, barfa, proiecte, entuziasm, neincredere

Am cunoscut nenumarati oameni care te pot cuceri imediat cu entuziasmul lor de-a dreptul fermecator. Iti vorbesc despre proiecte, despre planuri, despre cum isi imagineaza ca lucrurile se vor desfasura la un moment dat. In scurt timp insa, incepi sa iti dai seama ca entuziasmul lor e numai de fatada.

La a doua intalnire, ai parte de acelasi entuziasm, numai ca, de data aceasta, fiindca deja va cunoastei mai bine, o sa ai parte si de multe remarci la adresa altor oameni care, culmea, au reusit. Insa omul din fata ta va avea acelasi entuziasm in a-i critica si in a gasi pentru fiecare cate un motiv de dispret sau chiar mai multe.

De la neincrederea nejustificata in ceea ce au realizat acestia pana la invidia clara fata de succesul dobandit de respectivele persoane, vei avea parte de un sir infinit de critici din partea unui om care, cu doar cateva zile inainte, te fermecase cu entuziasmul pe care il afisase.

Daca iti cunosti valorile si barfa nu se numara pe lista ta de preferate, atunci vei sti ca alaturi de un astfel de om nu vei reusi sa faci nici macar doi pasi in afaceri. Mai mult, ajutorul tau (si poti fi sigur ca ti-l va cere inca de la o a treia intalnire) nu va fi niciodata suficient de bun si niciodata indeajuns de mare. Perseverenta nu se afla in niciun caz pe lista zilnica a persoanei in cauza asa ca stii ce ai de facut.

Indeparteaza-te in timp util si foloseste-te de o scuza cat se poate de decenta. Nu intrerupe orice legatura cu persoana in cauza, dar mentine o distanta profesionala si trateaza orice conversatie cu o atitudine la fel de distanta (fara a fi insa nepoliticos).

Nu va trece mult timp si persoana respectiva se va indeparta singura de tine. Si nu o sa ii placa tocmai fiindca tie nu iti place barfa si vrei sa mergi inainte, nu sa stai pe loc vorbind la nesfarsit despre proiecte care nu se vor realiza niciodata.

N-ai pierdut nimic si nici n-ai ce sa regreti. Poti, de fapt, sa te feliciti pentru o judecata atat de limpede.
Autor: Mihaela Pascu





Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016