Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei lectii importante pe care le-am invatat cand am trecut offline

Tags: online, offline, internet, tentatii

Sunt convinsa ca nu spun o noutate: celor mai multi dintre noi li se intampla prea putin sa stea offline mai mult de cateva ore. Si atunci trebuie sa exista un motiv suficient de puternic care sa stopeze compulsia de a intra in mediul virtual.
In mod normal, cand ne trezim dimineata, deschidem laptop-ul, tableta sau telefonul inteligent pentru a verifica o serie de site-uri, inclusiv Twitter, Facebook, Google Analytics si marketingportal.ro, pentru a vedea ce comentarii noi au aparut peste noapte.

In cursul zilei, ca intermezzo-uri ale activitatilor principale, cele din fisa postului, verificam un site sau altul, deschidem sau raspundem la e-mail-uri. Seara, dupa cina, intram iarasi online. Se prea poate sa resimtiti atractia Internetului ca fiind irezistibila si, din ce in ce mai mult, neplacuta.

Daca facem experimentul scoaterii din priza a mintii noastre si nu ne logam, putem avea frumoasa surpriza a unor revelatii. Cum ar fi:

1. Relaxarea ne este la indemana
In primul rand, alegeti momentul experimentului intr-o perioada in care nu aveti termene limita stricte de la birouIn primul rand, alegeti momentul experimentului intr-o perioada in care nu aveti termene limita stricte de la birou. Stabiliti si cata vreme veti sta offline, caci nedeterminarea poate sa va nelinisteasca.

Tentatiile trebuie sa fie indepartate. De exemplu, inchideti alerta de e-mail de pe telefon. In cele din urma, vedeti de ce aveti nevoie pentru a alunga plictiseala sau nelinistea: cititul unei carti, o plimbare, ascultatul unui CD.

2. Profunzime, nu amploare 
Pe masura ce trece timpul, veti vedea ca veti resimti lipsa cautarilor pe Google, pentru a afla detalii suplimentare despre un lucru sau altul. Daca ne gandim bine, timpul alocat navigarii este ocupat cuinvestigarea unor cauze minore, a unor barfe care ne ofera recompense imediate: si aia s-a ingrasat, in sfarsit se poarta verdele, stiam eu ca presedintele minte. Intram astfel intr-un ciclu fara sfarsit: cu cat ne lasam mai mult sedusi pentru a ni se distrage atentia, cu atat devenim mai slabi in fata tentatiilor.

Daca nu actionam conform impulsului imediat, acesta va disparea. Gandurile, dorintele si senzatiile pandesc intotdeauna. Nu le bagati in seama si vor trece.

Avem nevoie de mai putina informatie in viata noastra, de mai putine optiuni si de mai multa profunzime.

3. Echilibru fin 
Cand ne reintoarcem online, trebuie sa fim atenti sa nu acdem in fostele pacate. Este exact ca atunci cand incheiem o dieta, numai ca nu consumam mancare, ci informatie. In ambele cazuri, provocarea cea mai mare este de a fi echilibrati si sanatosi.

Internet nu va pleca niciunde, cu toate avantajele, bogatiile si seductia lui. Trebuie doar sa fim mai masurati atunci cand il accesam.


 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016