Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde ne sunt limitele?

Tags: dezvoltare personala, incredere, vis, putere, schimbare, fortele proprii

Cine spune oare "Eu atata pot, mai departe nu mai fac un pas"?! Si cine ia decizia ca stie mai bine, ca a mai fost in aceeasi situatie si cu alta ocazie si ca de data aceasta totul se va derula exact la fel? Alegem singuri sa ne construim viata prin profetii autoimplinite.


Ne temem de rau, il punem la rang inalt si luam fricile pe oriunde ne ducem. Deloc de mirare cand raul se intampla. De mirare insa ca noi ne spunem ca am avut dreptate, bucurosi ca facem parte din tagma celor care nu au nicio treaba cu fericirea, dezvoltarea personala si increderea in fortele proprii.

Ne-am obisnuit sa credem ca nu se poate si pace. Incapatanati pana peste masura, uitam ca ne-am putea folosi acea energie in directia opusa si ca am putea ajunge, prin aceeasi incapatanare, oriunde vrem. De multe ori, facem prea putin pentru a ne indeplini visul si atunci dam vina pe societate, pe context, ba chiar pe noi, ca fiind niste fiinte care "asa sunt", care nu se pot schimba.

Cati oameni nu si-au rescris insa povestile de viata? Cati n-au luat-o de la zero cand au avut revelatia puterii care nu se gasea niciunde altundeva decat in in interiorul lor? Nu-i putem numara fiindca sunt prea multi.

Nu trebuie sa ii invidiezi pe cei talentati sau pe cei care au avut o sclipire de geniu. Nu ni se intampla tuturor, iar asta e un lucru firesc. Dar ce viata implinita putem avea daca reusim sa gasim un echilibru intre ceea ce ne dorim, ceea ce gandim si cum actionam.

De multe ori spunem ca ne dorim sa facem un lucru, dar nu-l facem niciodata. "Mi-ar placea sa slabesc, dar nu am timp" il inlocuieste pe "Mi-ar placea sa slabesc, dar nu sunt suficient de motivata ca sa merg la sala sau sa imi organizez timpul mai bine".

Ne oferim aceste scuze in fiecare zi, uitand ca timpul e darnic numai cu cei care actioneaza zi de zi si care fac un pas catre ceea ce isi doresc sa indeplineasca. Ce ii face sa continue? Doar simpla bucurie de a fi descoperit ca se poate si ca, pentru a trece la fapte, nu e nevoie sa fii supraom.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016