Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guy Kawasaki: 3 lectii pentru anul 2013

Tags: citate celebre, guy kawasaki, lectii de viata, 2013

Guy Kawasaki este director executiv al garage.com, o firma cu sediul in Sillicon Valley, care ofera solutii de finantare firmelor producatoare de echipamente de inalta tehnologie. Cartile sale s-au bucurat de un enorm succes in randul publicului si sunt traduse in mai multe limbi de circulatie internationala, cum ar fi: Reality Check (2011), The Art of the Start (2004) sau Rules For Revolutionaries (2000).
Sfaturile intelepte fac parte dintr-un discurs tinut de Guy Kawasaky la ceremonia de Bacalaureat la Liceul Palo Alto.

1: Continua sa inveti.

Invatarea este un porces, nu un eveniment. Nu te opri niciodata din invatat. Este si mai usor dupa ce termini scoala, pentru ca incepi sa apreceizi relevanta nevoii de invatare.

2: Urmareste bucuria, nu fericirea.

Aceasta este probabil cea mai dificila lectie din toate. Pare ca scopul tau in viata este de a fi fericit. 

Casa frumoasa. Masina frumoasa. Multe lucruri materiale frumoase. Fericirea este temporara si zboara. Bucuria, in schimb, este impredictibila. Vine din urmarirea intereselor si pasiunilor care nu rezulta atat de evident in fericire.

3: Provoaca ceea ce este cunoscut si imbratiseaza necunoscutul.

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face in viata este sa accepti ceea ce se stie si sa rezisti in fata necunoscutului. De fapt, fa exact opusul: provoaca ceea ce stii si arunca-te cu bratele deschise spre necunoscut.

La sfarsitul anilor 1800, exista o industrie infloritoare a comertului cu gheata. Companiile taiau blocuri de gheata din lazuri si elestee inghetate si le vindeau, din Statele Unite, in toata lumea. Cel mai mare transport a avut 200 de tone si a mers spre India. Numai 100 de tone au ajuns netopite, dara  afost suficient pentru a face profit.

Culegatorii de gheata au fost falimentati de companiile care au inventata aparatele de facut gheta. Nu a mai fost nevoie sa se taie si sa se transporte gheata, pentru ca aceasta putea fi facuta in orice oras, in timpul oricarui sezon.

Producatorii de gheata au fost, la randul lor, falimentati de inventatorii congelatorului. Era mult mai comod sa faci gheata intr-o fabrica. Ganditi-va deci cat de usor este acum sa faci gheata in propria casa.

Ce bine ar fi fost daca taietorii de gheata ar fi adoptata tehnologia producatorilor de gheata sau daca producatorii de gheata ar fi adoptat tehnologia congelatorului!
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016