Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tehnici de vanzare care te lasa mut!

Tags: tehnici de vanzare, marketer, strategii de marketing

Uneori deschizi bine ochii, iesi din amorteala si privesti in jurul tau. Realizezi ca multe lucruri sunt intoarse pe dos in lume. Nu iti vine sa crezi cum vorbesc oamenii intre ei, cum se poarta, pe ce motive se cearta, cat de mult tin la bani si cat de putin la cei din jurul lor. Per total, lucruri multe sunt aiurea pe lumea asta si poate ca este o metoda de autoaparare cea prin care organismul intra in acea stare de amorteala. Ar fi prea multa informatie nociva dintr-odata.
Zilele trecute eram la cumparaturi. Eram intr-un hipermarket in care nu imi place sa fac cumparaturi, dar era in apropiere si a trebuit sa intru. Eram la raionul de cafea. Stiam ce vreau sa iau cu exactitate dar o fatuca a venit sa intervina intre mine si marca pe care o folosesc de prea mult timp sa renunt la ea. Imi vindea un "produs mult mai bun, va garantez!". Mi-a spus ca in niciun caz nu recomanda decat calitatea acestui produs." Si nici pretul nu este chiar atat de mare. Este chiar potrivit pentru nivelul calitatii".

Aici nivelul adrenalinei mele a crescut mai mult ca in zilele in care fiicei mele ii dadeau dintii. Daca la inceput zambeam usor jenata fiindca nu aveam timp de pierdut cu tehnici de marketing destul de "noi", ca sa nu le spunem altfel, pe parcurs, tehnicile ei m-au luat putin prin surprindere. Sa spui unui potential client ca nu trebuie sa cumpere decat aceasta marca, fiindca este cea mai buna si ca restul au diverse probleme? Sa mai si dai exemple de marci care nu sunt bune? Sa imi spui si daca pretul este potrivit sau nu?

Ce tehnici de vanzari sunt acestea? Unde sunt invatate? Cat de mult rau pot face brandurilor pe care marketerii le reprezinta? Adevarul este ca nimic bun nu poate iesi dintr-o astfel de tentativa de a castiga clienti. Asa ca este esential sa constientizam faptul ca avem nevoie de profesionisti fiindca munca de mantuiala reprezinta cel mai scurt drum catre esec. Ii cooptam pe cei mai buni, continuam sa investim in ei si ne bazam pe ei pentru ca vanzarile sa fie cat mai mari si reputatia brandului sa creasca in mod constant.

Mult succes si marketing de top!

sursa foto: ww.sxc.hu
Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Daniel 18-Feb-2013 19:39:41
Asa isi fac targhetul, altfel sefii ii sanctionati sau ii dau afara ca incompetenti.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016