Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aplicatia Viber a fost cumparata de un retailer japonez. Ce modificari intampina utilizatorii

Tags: aplicatia viber, servicii viber, viber a fost cumparat, achizitie viber, utilizatori viber

Compania Viber Media, producatorul aplicatiei pentru apeluri de voce pe internet Viber, a fost preluata de Rakuten, cel mai mare retailer online din Japonia, pentru suma de 900 de milioane de dolari.
Viber Media, cu sediul in Cipru, dezvolta aplicatii de mesagerie si voce pe internet destinate smartphone-urilor, tabletelor si computerelor. Aplicatiile si serviciile companiei au 300 de milioane de utilizatori in 193 de tari, potrivit Wall Street Journal.

Rakuten are 200 de milioane de utilizatori, iar preluarea Viber va extinde afacerile companiei japoneze, care detine, pe langa operatiunile de baza de comert electronic, si activitati in zona serviciilor financiare, e-readere si chiar o echipa de baschet.

Directorul general al Rakuten, Hiroshi Mikitani, a declarat vineri intr-o conferinta de presa ca grupul japonez a acceptat sa plateasca aproape 1 miliard de dolari pentru Viber deoarece ofera un potential urias de crestere a veniturilor si a numarului de clienti, in special pe pietele emergente.

Compania japoneza, fondata in 1997 de Mikitani, vrea sa devina un furnizor global de servicii online destinate platformelor mobile, adoptand modelul gigantului SoftBank Corp.

Mikitani, fost bancher cu diploma de la Universitatea Harvard, a construit o companie cu venituri de peste 5 miliarde de dolari pe an. Principalele cative ale Rakuten sunt o piata de desfacere online unde activeaza zeci de mii de comercianti, un serviciu online de turism si calatorii si o banca pe internet.

Cea mai mare parte din veniturile companiei provin din Japonia, unde are 90 de milioane de utilizatori. Dominatia companiei pe piata nipona a comertului online este amenintata insa de companii precum Amazon si Yahoo.

Rakuten a preluat in 2012 o participatie la start-up-ul american Pinterest, dupa ce in 2011 a cumparat retailerul canadian de carti in format electronic Kobo, pentru 315 milioane de dolari.

Mikitani a declarat ca Viber va fi integrat cu celelalte servicii ale companiei. Astfel, fiecare utilizator Viber isi va putea folosi numarul de telefon si parola pentru a deschide un cont de shopping pe platforma de comert electronic a companiei.

Cele doua companii au precizat ca intentioneaza sa aduca si jocuri pe platforma Viber.

Fondata in 2010 de catre antreprenorul israelian Talmon Marco, Viber a lansat recent servicii care permit utilizatorilor de computere sa efectueze si apeluri directe catre telefoane mobile, nu neaparat utilizatori Viber. Mutarea reprezinta un atac direct la Skype, controlat de Microsoft.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016