Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coca-Cola renunta la un ingredient controversat din Mountain Dew, Fresca si Fanta

Tags: coca-cola, uleiul vegetal bromat, pepsico, gatorade, ingredient controversat, aromele, bvo

Coca-Cola renunta oficial la ingredientul pe seama caruia s-au derulat nenumarate controverse in ultimul timp. Asta nu inseamna insa ca dupa ce aceste bauturi nu vor mai avea ingredientul controversat in compozitie vor deveni brusc sanatoase.

Uleiul vegetal bromat e ingredientul pe care PepsiCo l-a retras anul trecut din Gatorade nu va mai fi in curand nici in Powerade, bautura produsa de Coca-Cola.

Uleiul vegetal bromat e folosit pentru a pastra ingredientele intr-o compozitie omogena, informeaza Businessinsider.com. Astfel, aromele de fructe adaugate in apa carbogazoasa nu se separa ajungand la suprafata. Prescurtat BVO (brominated vegetable oil), acest ulei le-a permis specialistilor sa schimbe densitatea bauturilor carbogazoase si sa distribuie aromele in mod egal.

Pana la sfarsitul anului, potrivit sursei de mai sus, compania Coca-Cola a anuntat ca va retrage BVO inclusiv din Fresca si Fanta.

Discutiile in jurul acestui ingredient au luat o turnura de amploare dupa ce anul trecut un tanar a inscris pe Change.org o petitie prin care cerea ca acest ingredient sa fie scos din renumita bautura Gatorade. Petitia a adunat peste 200.000 de semnaturi.

Acelasi ingredient e folosit si ca produs cu efect ignifug astfel ca doar aceasta proprietate a uleiului i-a facut pe cei mai multi sa ceara eliminarea acestuia din compozitia bauturilor carbogazoase.
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016