Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google a primit amenda 1 milion de euro din cauza masinilor Street View

Tags: amenda google, google street view, automobile street view

Google a platit o amenda de 1 milion de euro in Italia, dupa ce autoritatile au decis ca automobilele Street View care filmeaza pe drumurile din tara nu sunt suficient de bine diferentiate, incalcand dreptul la viata privata al trecatorilor prinsi din intamplare in imagini.
Este cea mai mare amenda platita de Google in numeroasele dispute cu autoritatile din statele Uniunii Europene privind respectarea intimitatii cetatenilor, scrie Bloomberg.

Compania a mai fost amendata dupa ce s-a constatat ca masinile Street View adunau date si interceptau comunicatii personale de pe retelele wireless nerestrictionate ale locuitorilor.

Google avea la finele anului trecut rezerve de 60 miliarde de dolari.

Compania a luat deja masuri pentru ca masinile Street View care circula in Italia sa fie mai vizibile pentru trecatori, iar locuitorii sa fie informati cand cartierul lor va fi vizitat de astfel de autoturisme, potrivit autoritatilor italiene.

Google a mai fost amendata in Spania, Franta si Germania in legatura cu nereguli privind masinile Street View.

Uniunea Europeana vrea sa consolideze prerogativele autoritatilor nationale pentru a putea impune amenzi mai putin simbolice impotriva unor companii de marimea Google in cazul incalcarii drepturilor legate de viata privata.

Reformele propuse ar putea introduce amenzi de pana la 100 milioane euro, sau chiar 5% din cifra anuala de vanzari la nivel global.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016