Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google, obligat sa stearga rezultatele care incalca dreptul la viata privata a unor persoane

Tags: motoare de cautare, google, hotararea curtii, curtea europeana de justitie, drepul la viata privata

In urma unei hotarari date de Curtea Europeana de Justitie, utilizatorii pot cere Google sa stearga din lista de rezultate acele informatii care le incalca acestora dreptul la viata privata.

In aceasta privinta s-a creat un precedent prin decizia luata de Curtea Europeana de Justitie prin care se constata ca utilizatorii au dreptul de a cere motoarelor de cautare, de la caz la caz, sa stearga acele informatii care, informeaza HotNews.ro, "incalca dreptul la viata privata si dreptul la protectia datelor cu caracter personal. Speta a starnit controverse si este considerata deosebit de importanta, fiind de asteptat sa urmeze numeroase cereri de stergeri de informatii pe care userii le considera sensibile".

Astfel, asa cum se arata in hotararea CJUE, operatorul unui motor de cautare pe Internet raspunde pentru prelucrarea pe care o efectueaza in ceea ce priveste datele cu caracter personal care apar pe pagini web publicate de terti.

Mai exact, au fost stabilite conditiile in care se considera ca pot fi retrase informatiile afisate la cautarea unui nume in motorul de cautare. Asa cum anunta sursa citata, in situatia in care, la o astfel de cautare a unei persoane, "lista de rezultate afiseaza un link catre o pagina web care contine informatii referitoare la aceasta persoana, persoana vizata se poate adresa direct operatorului sau, daca acesta nu da curs cererii sale, poate sesiza autoritatile competente pentru a obtine, in anumite conditii, eliminarea acestui link de pe lista de rezultate".

S-au creat astfel dezbateri cu privire la rolul pe care il are, in final, rolul unui motor de cautare: e gazda a continutului sau are drept de control si responsabilitati legate de continutul detinut?

In termeni legali, informeaza HotNews.ro, motoarele de cautare sunt considerate procesatoare de date, fapt care atrage cu sine responsabilitatea datelor si consecinte legale.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016