Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Liber la pozele de pe Getty. Nu trebuie sa mai platim pentru fotografiile din baza detinuta de Getty Images

Tags: getty images, cost, taxa, codul html, fotografiile getty

Getty Images e compania care detine cea mai mare baza de fotografii cu plata. Fiindca acestea sunt facute de fotografi platiti de companie, fiecare poza in parte putea fi folosita doar contra-cost.

Recent, compania a anuntat ca nu trebuie sa mai platim pentru a folosi fotografiile din baza sa de date, o decizie care i-a suprins pe cei mai multi, facandu-i pe altii sa se intrebe daca nu cumva aceasta masura face parte dintr-un plan mai mare de control asupra celor care nu au platit pana acum pentru fotografiile Getty.

Totusi, masura pare sa fie cea mai potrivita in contextul in care este greu de controlat si verificat continutul furat de pe Getty. Prin renuntarea la taxa impusa pana acum, Getty Images incearca doar sa controleze mai usor modul in care este distribuit continutul. O posibilitate ar fi obtinerea de venituri din reclame, insa momentan nu exista un plan clar in aceasta directie.

Fotografiile vor putea fi incarcate pe alte site-uri cu ajutorul codului HTML de embed. Acest cod vine insa cu sursa (Getty Images) si autorul fotografiei, acestea fiind informatii care vor fi obligatoriu afisate in site.


Sperand sa limiteze situatiile nenumarate in care se incalcau drepturile de autor, compania a ales sa nu mai actioneze impotriva celor care continuau sa foloseasca fotografiile in mod ilegal, fara a mai preciza sursa si fara a plati pentru pozele respective.

Se prea poate ca aceasta manevra sa duca Getty intr-o noua directie si sa ofere noi oportunitati de castig, inclusiv pentru fotografi.

Fotografiile pentru care nu se mai plateste raman in continuare organizate in categorii si includ descrieri cu privire la dimensiune, continut, precum si codul si costurile daca urmeaza sa fie folosite in scopuri comerciale.
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016