Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Microsoft intra in posesia actiunilor Nokia

Tags: achizitii microsoft, actiuni nokia, nokia microsoft, microsoft cumpara nokia

Compania finlandeza Nokia a obtinut avizul autoritatilor din China pentru vanzarea operatiunilor producatoare de telefoane mobile si alte electronice de consum catre Microsoft, tranzactie de 5,4 miliarde euro a carei perfectare a fost intarziata cu o luna.
Cele doua companii anticipeaza finalizarea tranzactiei in cursul lunii aprilie.
 
Initial, incheierea vanzarii a fost programata pentru luna martie, insa a fost amanata dupa ce avizele antitrust din Asia au intarziat.
 
Nokia a anuntat intr-un comunicat ca Ministerul Comertului din China si-a dat avizul pentru tranzactia cu Microsoft.
 
Microsoft cumpara productia de telefoane mobile a Nokia si licentiaza un portofoliu de brevete de la grupul finlandez, cu scopul de a se impune ca al treilea jucator semnificativ pe piata smartphone-urilor, dominata de Apple si Samsung Electronics.
 
Nokia se va concentra in continuare pe dezvoltarea si productia de echipamente pentru retele telecom.
 
Colaborarea stransa dintre cele doua firme se materializeaza acum prin achizitie, dupa ce istoria comuna a inceput in februarie 2011, intr-un moment in care Nokia se zbatea in ecosistemul Symbian si nu reusea sa faca fata asaltului Android si iOS.
 
Microsoft plateste 3,79 miliarde de euro pentru divizie, 1,65 miliarde de euro pentru patentele Nokia, pretul final fiind de 5,44 miliarde de euro cash.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016