Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Samsung lanseaza un ceas-telefon care nu presupune conectarea la un smartphone

Tags: ceas telefon, ceas inteligent, smart watch

Samsung Electronics va lansa un smartwatch care va functiona ca un telefon autonom, fara sa se conecteze la un smartphone pentru a efectua sau primi un apel.
Utilizatorii care vor cumpara noul gadget Samsung pot face fotografii, inregistrari video, trimite e-mail-uri, dar si prelua apeluri. Dispozitivul va avea GPS, Bluetooth si un sistem de monitorizare a ritmului cardiac.

Compania sud-coreeana, cel mai mare furnizor de smartphone-uri la nivel mondial, discuta cu operatori de telefonie din Statele Unite, Coreea de Sud si Europa in legatura cu ceasul-telefon, pe care spera sa il lanseze in iunie-iulie.

Smartwatch-ul va functiona cu sistemul de operare Tizen, dezvoltat de Samsung in colaborare cu Intel.



Sursele au refuzat sa spuna numele noului dispozitiv sau daca utilizatorul va efectua apelurile tinand ceasul aproape de gura.

Ideea ceasurilor care permit comunicarea a aparut inca din anii ’40, in literatura politista. In viata reala, aceste dispozitive au fost rare si au avut viata scurta, de la un ceas de mana cu functie de emisie-receptie, prezentat in 1953 intr-o revista de stiinta, si pana la o prima incercare a Samsung, din 1999, cu ceasul SPH-WP10, retras de pe piata in lipsa cererii, scrie Mediafax.

In ultima perioada, interesul pentru aceste ceasuri a revenit, companii precum Google si ZTE pregatind lansari de dispozitive de mana inteligente.

Apple, principalul concurent al Samsung, a anuntat de asemenea lansarea unui smartwatch in acest an.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 4 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016