Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Samsung se impune in industria biotehnologiei

Tags: samsung, biotehnologie, smartphone samsung, electronice samsung

Samsung Group a transformat divizia de electronice in cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, devansand Apple, iar acum tinteste industria biotehnologiei, unde vrea sa investeasca minim doua miliarde de dolari, obiectivul fiind sa devina un lider in domeniu.
Grupul sud-coreean intentioneaza sa investeasca cel putin doua miliarde de dolari in biofarmaceutice, inclusiv in segmentul produselor biosimilare, care sunt versiuni mai ieftine dar identice ale medicamentelor biotehnologice originale, ale caror patente au expirat.

Farmaceuticele biosimilare sunt medicamente biologice, adica medicamente al caror ingredient activ este produs din organisme vii, cum ar fi celule de plante sau animale, bacterii, virusuri sau drojdie. Medicamentele conventionale sunt fabricate de obicei prin sinteza chimica, potrivit informatiilor de pe site-ul Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania.

Samsung, cu venituri anuale de 327 de miliarde de dolari, vrea sa se dezvolte in domeniul biotehnologiei, industrie care potrivit estimarilor ar urma sa genereze in cinci ani vanzari de peste 220 de miliarde de dolari.

 Pe masura ce piata electronicelor ajunge la saturatie, presedintele grupului, Lee Kun Hee, a inceput sa investeasca in noi domenii care sa sustina dezvoltarea Samsung.

"Suntem inca la inceput. Suntem o companie Samsung. Mandatul nostru este sa devenim numarul 1 oriunde ne implicam, asa ca obiectivul pe termen lung este sa devenim o companie farmaceutica importanta la nivel mondial", a declarat Christopher Hansung Ko, director general la divizia Samsung Bioepis a grupului, transmite Bloomberg.

In centrul acestor planuri se afla produsele biosimilare. Samsung intentioneaza sa vanda in 2017 prima sa versiune a medicamentului Enbrel al companiei Amgen, destinat tratarii artritei, precum si o versiune a produsului Remicade, pentru tratamentul afectiunilor autoimune, fabricat de Johnson&Johnson.

O alta divizie, numita Samsung Biologics, are contracte pentru fabricarea medicamente bio sub brandul unor companii farmaceutice mari.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016