Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Verifica domeniul pe care vrei sa il cumperi. Evita site-urile cu un istoric plin de spam!

Tags: archive.org, istoric, domeniu, site, google, verificare, spam, spammer

Putina cercetare cand vrem sa cumparam un domeniu care a fost deja folosit e mai mult decat necesara. Ne inarmam cu instrumente care tin de vasta arhiva a Internetului si nu cu lupa si pelerina lui Sherlock Holmes si trecem la treaba.

Avem norocul de a beneficia de mai multe site-uri care ne pot ajuta cu verificarea unor domenii pe care vrem sa le achizitionam. Trebuie sa stim ce fel de continut a existat inainte pe site si cum este acesta vazut de motoarele de cautare.

E foarte posibil ca un spammer sa fi facut ca un site sa nu mai fie deloc vazut cu ochi buni de Google asa ca trebuie sa evitam, pe cat posibil, sa achizitionam un site cu care cel mai mare motor de cautare nu o sa incheie prea curand un tratat de pace.

Daca site-ul nu e indexat, e ca si cum n-ar fi asa ca e bine sa avem un site pe care Google nu doar sa il indrageasca, dar sa ne dea voie, evident dupa multe eforturi, sa-l facem sa ajunga in prima pagina a rezultatelor la cautare.

Putem verifica, in primul rand, printr-o cautare in Google scriind atat adresa site-ului, cat si numele acestuia pentru a verifica. E semn rau daca, desi site-ul are continut pe el, nu ne apare nimic.

Verificam astfel reputatia site-ului si vom sti daca avem de-a face cu un domeniu care inainte a avut de suferit din cauza continutului si din cauza spam-ului.

Un instrument foarte util, asa cum am mentionat si mai sus, este Archive.org unde putem verifica trecutul unui site si putem vedea in ce masura achizitia pe care o avem in gand va fi una profitabila sau nu.

Folosind Archive.org putem vedea versiunile mai vechi ale site-ului, ce fel de continut a avut, precum si daca a inclus content de tip spam. De asemenea, e bine sa verificam si traficul site-ului pentru a vedea daca au existat schimbari majore de trafic.

Aceste metode ne ajuta sa vedem daca domeniul pe care vrem sa il achizitionam a gazduit sau mai gazduieste inca un site care a fost folosit in scopuri bune sau rele. Iar aceasta, trebuie sa recunoastem, e o analiza care ar fi utila si in viata de zi cu zi, atunci cand intalnim pentru prima oara pe cineva, mai ales in domeniul afacerilor.


Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016