Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rentabilitatea investitiei imobiliare: cum o calculezi

Pentru o relatie cat mai buna cu banii, deciziile financiare, indiferent care ar fi acestea, trebuie luate pe baza unor informatii clare si justificate. Acest lucru se aplica si in cazul investitiilor. Daca te gandesti sa investesti in imobiliare, insa nu esti sigur daca profitul pe care il vei obtine va fi multumitor, atunci descopera in cele ce urmeaza cum poti calcula rentabilitatea.

Aspecte de avut in vedere pentru o investitie imobiliara cat mai rentabila

Pentru a calcula rentabilitatea unei investitii, este important sa cunosti cativa factori care o pot influenta si pe baza carora sa iei decizia de a achizitiona un imobil. Iata care sunt acestia:

 
  1. Bugetul disponibil si obiectivele tale financiare: Bugetul de care dispui pentru achizitia unui imobil pe care sa-l folosesti cu scop de investitie poate sa influenteze rentabilitatea investitiei si, implicit, obiectivele tale financiare. Bineinteles, cu cat dispui de un buget mai consistent, cu atat si rentabilitatea investitiei poate fi mai mare. In acelasi timp, este important sa te gandesti: esti interesat sa obtii un venit pasiv din inchiriere sau un profit rapid prin revanzarea imobilului?
  2. Localizarea: Odata ce ai stabilit detalii referitoare la aspectele de mai sus, este important sa cauti zona potrivita pentru imobilul tau. Daca iti doresti sa inchiriezi, atunci poti alege un apartament aflat in One Verdi Park Residence - aflat in apropiere de centrul orasului si la distanta scurta fata de aeroport.
  3. Dotarile si starea apartamentului: Daca alegi un apartament intr-un complex rezidential modern, atunci nu va mai trebui sa iti faci griji cu privire la cheltuieli suplimentare pentru amenajare si poti incepe deja sa calculezi rentabilitatea investitiei. Daca insa alegi un apartament aflat intr-un bloc vechi, care necesita amenajare de la zero, atunci, pe langa pretul pe care il platesti pentru acesta, in calculul rentabilitatii trebuie sa stii cont si de costurile suplimentare pentru renovare.


Cum calculezi rentabilitatea unei investitii

Pentru a calcula rentabilitatea unei investitii, sa presupunem urmatorul scenariu:

 
  • achizitionezi un apartament exclusivist, aflat intr-o zona centrala a orasului, cu 220.000 euro; 
  • acesta este unul de tip penthouse, situat la etajul 2 si dispune de 120 metri patrati; 
  • chiria este de 2.000 de euro pe luna, iar chiriasul este un expat care beneficiaza de decontarea chiriei din partea companiei pentru care lucreaza.
 

Pentru a calcula cat mai simplu rentabilitatea unei astfel de investitii, informatiile de care avem nevoie sunt: 

 
  • costul apartamentului - 220.000 euro; 
  • chiria lunara - 2.000 euro. 
 

La un calcul simplu, ne putem da seama ca in primul an de inchiriere, venitul tau ar fi de 24.000 de euro din chirie. Daca valoarea chiriei ramane constanta, atunci ai avea nevoie de aproximativ 9 ani pentru a-ti recupera investitia. Acest lucru inseamna o rentabilitate de aproximativ 11%. Daca luam insa in calcul si aprecierea valorii imobilului si, deci, cresterea chiriei de la an la an, atunci recuperarea investitiei s-ar face in mai putin de 9 ani, motiv pentru care si rentabilitatea ar creste.

 

Oricum, mai mult decat din punct de vedere al rentabilitatii, o astfel de investitie iti asigura un venit lunar consistent, fara ca tu sa faci vreun efort. Acest lucru poate sa insemne mult daca esti un invesitor cu apetit redus pentru risc, dar cu obiective financiare ridicate.

 

Astfel, daca tii cont de cateva aspecte importante, cum ar fi bugetul, obiectivele tale financiare si locatia imobilului, atunci cand cumperi un apartament, aceasta decizie se poate transforma intr-o investitie profitabila. Totusi, inainte de a lua o hotarare, calculeaza rentabilitatea investitiei pe care doresti sa o realizezi pentru a estima cat mai bine profiturile obtinute si pentru a lua o decizie potrivita pentru viitorul tau financiar.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016