Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 metode prin care poti transforma un NU in DA

Tags: raspunsuri pozitive, raspunsuri negative, metode de convingere

Oricui i se poate intampla sa primeasca un "nu" ca raspuns, iar asta nu va face decat sa iti ridice mai multe semne de intrebare. Asta nu inseamna trebuie sa devii o persoana insistenta si enervanta, ci sa incerci sa iti convingi interlocutorul prin alte metode.
Iti voi prezenta trei metode cu ajutorul carora poti transforma raspunsurile negative in raspunsuri pozitive:

1. Un "nu" inseamna ca "da" este posibil


Multi oameni nu concep sa raspunda pozitiv unei intrebari inainte de a o respinge mai intai. Studiile cercetatorilor arata ca majoritatea clientilor vor refuza o oferta cam de cinci ori inainte de a o accepta. Asta pentru ca procesul de luare a deciziilor este unul de tip emotional si nu intelectual, iar multe persoane depun mai multe eforturi pentru a evita durerea decat pentru a obtine o anumita satisfactie. De aceea, primul impuls al oamenilor atunci cand sunt intrebati daca au luat o anumita decizie, este de a gasi pretexte pentru a amana acest proces.

2. Exista trei modalitati de a spune "nu"

a) Informatii gresite

Nu ai explicat suficient de bine de ce este important pentru persoana respectiva sa fie de acord cu o anumita circumstanta. Pe viitor trebuie sa inveti sa te faci mai bine inteles.

b) Sincronizare gresita

Cealalta persoana are nevoie de un interval de timp mai mare pentru a analiza si a se gandi la decizia pe care urmeaza sa o ia, asa ca daca nu gasesti momentul potrivit, vei fi refuzat din start. Mai bine fii mai rabdator si asteapta mai mult pana sa fortezi pe cinva sa ia o decizie.

c) Circumstante gresite

Ai ales un subiect total gresit pentru persoana respectiva, care o blocheaza intr-o anumita stare, din care nu poate iesi si in niciun caz nu iti poate oferi un raspuns pozitiv. Vei avea destul de mult de munca pentru a o face sa se razgandeasca!

3. Fii curios, mai degraba decat insistent

Vechea zicala "nu accepta niciodata un nu ca raspuns" este de obicei interpretata gresit si inlocuita cu "sacaie clientii pana ii determini sa spuna da". Aceasta este o varianta gresita, care nu functioneaza, ba dincontra, ii enerveaza pe cei pe care incerci sa ii convingi!

Iti voi da un exemplu, care sa te ajute sa intelegi mai bine:

Tu: Ai vrea sa investesti 20 de milioane in acest proiect?
Clientul: Nu!
Tu: Esti sigur? Poti avea foarte mult de castigat!
Clientul: Da, sunt sigur si nu imi doresc asta.
Tu: Macar 10 milioane, ai putea sa investesti?
Clientul: Iesi afara din biroul meu!

In schimb, daca vei deveni curios de ce clientul te-a refuzat din start, acesta iti poate explica de ce anume se teme, iar tu vei avea ocazia sa il lamuresti, ceea ce va creste sansele sa il convingi sa iti accepte propunerea.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016