Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 moduri prin care sa te afirmi ca un vizionar redutabil

Tags: vizionar, ganditor, idei, viziune, ego

Toata lumea are idei. Cum le pui in practica te va face insa remarcat. Vreti sa fiti cunoscut ca un vizionar? Puteti sa ajungeti la acest statut, dar nu va fi simplu. Este nevoie de mai multi pasi decat ridicarea din pat si asezarea la calculator, in timp ce copiii au reusit, in sfarsit, sa adoarma, iar gandul leadership-ului ti-a incoltit in minte.
Sa fii cunoscut ca vizionar trebuie sa respecti cateva principii:
 
Trebuie sa incepi cu fapta, nu cu vorba. Toata lumea are idei. Ideile sunt ieftine. Vorbitul este si mai ieftin. Cu totii ascultam ce ne spun marii ganditori, caci ideile or au fost validate de succes. Un vizionar fara o platforma este ca un copac ce cade in padure, fara a face niciun zgomot. Cand dovediti ca viziunea voastra este valida, obtienrea recunoasterii pentru gandire vizionara devine mult mai usor de indeplinit.
 
Daca toata lumea este de acord cu ce spui, e ca si cum ai predica unor banci. Majoritatea respectam cateva principii elementare de business. Felul in care aplicam aceste principii poate diferi, pentru ca suntem cu totii personalitati distincte. Dar, pentru a fi un vizionar, trebuie sa luam o alta cale, ceea ce isneamna ca lumea nu va fi de acord cu noi, decat dupa ce se dovedeste ca am avut dreptate. Priveste obstacolele ca pe un semn ca esti pe drumul cel bun. Dar pregateste-ti si artileria grea pentru cand vei fi atacat.
 
Trebuie sa incepi destept. Pavarea unei platforme este greu de facut. Cei de la Wall Street Journal nu-ti vor raspunde probabil la telefon, dar publicatiile mai mici si bloggerii influenti te vor asculta daca ai ceva interesant de spus. Fii umil si adreseaza-te tuturor celor care te asculta. Daca vrei sa incepi de sus, nu vei incepe niciodata.
 
O vreme nimeni nu te va asculta. Si asta e bine. Vizionarii nu au numai idei grozave, dar le si comunica eficient. Trebuie sa stii sa scrii si sa vorbesti foarte bine. Aici rezida un alt motiv pentru a incepe de jos: rafineaza-ti mesajul si exerseaza-ti abilitatile de a scrie si de a vorbi.
 
Si cel mai important…
 
Trebuie sa fii sigur ca efortul merita. Daca esti consultant sau autor, recunoasterea ca vizionar este de mare folos. O credibilitate si o vizibilitate crescute pot da nastere mai multor oportunitati, pot atrage un onorariu mai mare si pot creste veniturile. Dar, in multe cazuri, cea mai semnificativa crestere se va inregistra in cazul propriului ego. Construirea unei platforme si a unei audiente pentru propriile idei este un lucru cu adevarat dificil. Vei investi ore nenumarate scriind, vorbind, promovand si relationand, fara rezultate palpabile, cateodata. Uita-te bine la beneficiile palpabie pe care te astepti sa le vezi. daca nu poti cuantifica castigul, investeste-ti timpul in alte activitati.
 
Daca totul se refera la ego-ul propriu, nu vei reusi niciodata si, probabil, nici nu ar trebuie, pentru ca marii ganditori pun tot accentul pe ideile lor, nu pe ei insisi.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016