Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevarul despre minciunile din CV

Tags: adevar, minciuni din cv, job, cautare job cv

Fostul director executiv al Yahoo!, Scott Thompson, a negat faptul ca a mintit in CV-ul sau, dar intreaga poveste este un memento important al pericolului care pandeste din "infrumusetarea" exagerata a experientei detinute, mai ales in conditiile in care social media transforma intregul proces de recrutare.
Fie ca va cautati acum de lucru sau nu, daca nu locuiti pe fundul oceanului, stiti prea bine ca economia in recesiune isi spune cuvantul si asupra pietei muncii. E greu sa fii pe piata si extrem de competitiv. Rata somajului este mare si poate de aceea multi doritori de joburi iau masuri disperate.
 
Cel mai des intalnite metode de infrumusetare ale CV-ului sunt data de angajare la slujbe anterioare, functiile detinute, realizarile si nivelul de studii.
 
Cei fara job pot ajunge intr-o stare de disperare vecina cu nebunia si ajung sa treaca limita bunului simt, pentru a-si face CV-ul remarcat si pentru a obtine un interviu. In orice caz, inainte de a va hotari sa trageti de adevar pentru a-l intinde sau chiar sa mintiti sfruntat, opriti-va o clipa si luati in calcul consecintele. Vreti sa stiti ce vi se poate intampla?
 
• Puteti fi identificat chiar inainte de interviu. Exista instrumente pe care le cumpara companiile si care le permit sa verifice CV-urile care le sunt trimise. Veti ajunge pe “lista neagra” a companiei respective, daca se descopera ca ati mintit.
 
• Minciuna poate sa nu reziste in fata unui intervievator iscusit. Nu uitati ca CV-ul este doar un prim pas. Odata ce este remarcat, trebuie sa mergeti la interviu si sa sustineti ce ati scris. Este mult mai greu sa mintiti pe cineva in fata decat este s-o faceti pe hartie.
 
• Reusiti sa fiti angajat, dar veti fi dat afara imediat ce se va descoperi minciuna. 
 
• Se prea poate sa nu fiti descoperit deloc. Dar chiar vreti sa puneti baza unei relatii pe o minciuna? Puteti trai stiind ca v-ati luat jobul nu pe abilitatile voastre, ci pe o varianta fantezista a propriei persoane? Daca raspunsul la ultima intrebare este DA, iertati-ne de deranj.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Daniel 22-Mai-2012 11:09:48
Omul de rand precis are mai mult simt de raspundere ca cei cu tupeu. Vezi politruci din orice guvern roman, intrusi publicati la tv. Mint si fura fara rusine.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016