Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu trebuie sa amanam lucrurile niciodata

Tags: decizii, amanare, lucruri amanate, capacitate mentala, decizii proaste

Incapacitatea de a lua decizii este o modalitate sigura prin care oamenii pierd timp pretios. Desi de multe ori nu realizam, multe dintre sarcinile si obiectivele pe care trebuie sa le indeplinim chiar astazi sunt de fapt resturi ale actiunilor pentru care trebuia deja sa luam masuri.
Orice lucru asupra caruia nu ne putem decide astazi, il amanam pentru maine. Si asta se va adauga multimii de lucruri pe care trebuie sa le rezolvam in ziua urmatoare, ceea ce inseamna o noua zi, o gramada de noi oportunitati, insa indecizia este acelasi lucru cu amanarea. 
 
Altfel spus, sa nu avem niciodata timp pentru a lua o decizie, nu inseamna ca avem prea multe lucruri de facut, mai degraba arata incapacitatea noastra de a ne hotara si a actiona asupra problemelor dintr-o singura zi. Ceea ce demonstreaza inca o data ca indecizia inseamna de fapt amanare.
 
De cele mai multe ori, oamenii se tem si intarzie mult inainte de a lua o decizie, deoarece se tem ca o vor alege pe cea gresita, asa ca amana pana a doua zi, considerand ca astfel mai au putin timp in care sa se gandeasca si astfel vor lua cea mai buna hotarare. 
 
Cu toate acestea, atentia noastra este distrasa de tot ceea ce apare nou in fata noastra si uitam ce este cu adevarat important, iar cu timpul, oportunitatile ar putea sa dispara daca le tot amanam.
 
Iata inca trei motive pentru care trebuie sa luam decizii rapid:
 
1) Sa fii nehotarat te va costa mai multe decat o decizie proasta
 
Atunci cand oamnii actioneaza intr-un anume fel si isi dau seama ca nu au rezultatele pe care si le-au dorit, pot corecta asta. Insa cand asteptam momentul potrivit, cantitatea perfecta de informatii si setul perfect de imprejurari, am putea sa pierdem sansa primita, deoarece momentul potrivit nu o sa fie niciodata. Costul de a pierde orice sansa este mult mai mic fata de a incerca si a esua si poti afla asta singur daca vei reusi sa iei propriile decizii si sa analizezi rezultatele.
 
2) Iti eliberezi capacitatea mentala
 
Sa ai o multime de lucruri de facut si o gramada de decizii importante de luat este ca si cum te-ai afla cu masina pe o strada in care traficul este infernal: totul in jur devine aglomerat, neclar si foarte lent. Capacitatea de a lua decizii rapid poate fi comparata in acelasi timp cu o autostrada cu multe benzi de circulatie. Asta iti va permite sa ai mintea limpede si sa gandesti mult mai usor. Cu toate acestea, trebuie sa te gandesti ca nu numai daca ai multe decizii de luat trebuie sa te concentrezi asupra energiei tale mentale si emotionale pentru a fi productiv.
 
3) Autoconducerea necesita sa iei decizii grele
 
Un singur lucru te poate ajuta sa ajungi sa ocupi functii importante, precum CEO al unei companii internationale: sa fii in stare sa te autoconduci, ceea ce inseamna sa fii capabil sa iei singur chiar si cele mai grele decizii, insa este o situatie fara iesire pentru multi oameni.  Sa fii CEO-ul propriei tale vieti inseamna sa fii confortabil cu tot ceea ce se intampla in jur si sa fii sigur 100% pe deciziile pe care le iei. Din acest motiv invingatorii si liderii de succes nu isi fac griji de obicei atunci cand iau o decizie.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016