Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De fapt, prima impresie nu conteaza atat de mult

Tags: cum sa faci o prima impresie buna, cat conteaza prima impresie, cum te porti la prima intalnire

Prima impresie este un fenomen foarte interesant si asta pentru ca in orice articol si in orice carte scrie ca prima parere pe care si-o formeaza o persoana despre tine este extrem de importanta, de aceea incercam sa fim grozavi la orice prima intalnire.
Crezi ca sunt necesare si folositoare cu adevarat sfaturile pe care le primesti atunci cand mergi la un interviu sau la o prima intalnire, despre o tinuta adecvata, atitudine pozitiva, limbajul trupului si semnele nonverbale?

Iti voi arata in urmatoarele paragrafe de ce prima impresie nu conteaza atat de mult:

1) Prima impresie se corecteaza

Primele minute in care interactionezi cu cineva pentru prima data nu cantaresc atat de mult precum crezi. Cine nu stie ca la prima intalnire oamenii sunt mai emotivi, mai reticenti, fata de cum sunt ei in viata obisnuita?

In orice caz, majoritatea intalnirilor, dureaza cel putin 30 de minute, timp in care poti corecta parerea pe care interlocutorul si-a format-o despre tine in primele trei minute.

2) Cu cat te stresezi mai mult pentru prima intalnire, cu atat va fi mai rau

In mod cert, asta se intampla frecvent. Esti ingrijorat pentru o viitoare intalnire, in cadrul careia trebuie neaparat sa lasi o impresie buna, asa ca incerci sa inveti toate trucurile si sfaturile pe care le primesti? Asta nu te va face decat sa fii foarte concentrat in timpul intalnirii asupra lucrurilor noi pe care tocmai le-ai memorat si pe care ti-ai propus sa le faci, ceea ce iti va induce o stare de agitatie, nu vei mai fi atent la dialog si vei pierde cele mai importante puncte ale conversatiei. Mai mult decat atat, din cauza emotiilor vei uita tot ce ai invatat, ceea ce te va pune in situatia de a nu mai stii ce trebuie sa faci si sa spui, te vei bloca si vei ceda nervos.

3) Este in regula daca nu te place toata lumea

Daca la o intalnire te porti obisnuit, asa cum esti tu in viata de zi cu zi, insa nu esti pe placul interlocutorului, nu trebuie sa disperi. Desi este o conceptie pe care toata lumea o amplifica, nu este atat de important sa fii placut de toata lumea. Poate ca cealalta persoana are o problema si nu tu!

4) Tot ceea ce conteaza este felul in care socializezi

Acum ca ai aflat ca prima impresie se poate corecta, trebuie sa mai stii si ca totul depinde de felul in care socializezi, in care le impartasesti celorlalti ideile tale. Decat sa te concentrezi pentru a lasa o prima buna impresie, mai bine iti canalizezi atentia pentru a invata o limba straina, a nu face greseli intr-un discurs fluent si alte lucruri care cu greu se pot corecta. Invata sa fii un bun ascultator, intr-o conversatie nu trebuie sa vorbesti doar tu. Fii politicos, spune "te rog" si "multumesc", lasa doamnele sa treaca primele, nu mesteca guma, imbraca-te decent si cu siguranta vei reusi sa impresionezi!

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016