Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este recomandat sa faci mai multe lucruri in acelasi timp?

Tags: mai multe lucruri in acelasi timp, program de munca, intreruperi constante, sarcini zilnice

De-a lungul anilor, programul de 40 d ore de munca pe saptamana se tot mareste. Un studiu arata ca in medie un american munceste 47,5 de ore pe saptamana, in conditiile in care la acest numar nu s-au adunat si cele 4.5 ore pe care le petrece in plus la locul de munca. Nu-i de mirare ca am devenit ca niste roboti care incearca sa faca mai multe lucruri in acelasi timp, indiferent ca suntm la birou sau acasa. Lipsa de timp ne preseaza in permanenta.
Pe parcurs ce responsabilitatile noastre continua sa creasca, iar tehnologia ne ajuta din ce in ce mai mult sa putem fi contactati 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamama, cercetatorii au inceput sa se intrebe daca faptul ca facem mai multe lucruri deodata este intr-adevar un mod eficient de a ne rezolva problemele. Oare chiar iti permiti sa faci mai multe lucruri simultan? Reusim sa facem tot ce ne propunem la acelasi nivel de calitate?

Uita-te putin in jur si vei afla ca parerile sunt impartite. Unii spun ca aceasta metoda este extraordinara si ca te ajuta pe zi ce trece sa fii mai dedicat si mai conecatat la locul de munca, in timp ce altii sunt de parere ca acest mod de a lucra nu este deloc benefic, deoarece nu vei reusi niciodata sa faci totul la fel de bine, pentru ca nu te poti concentra indeajuns atunci cand faci mai multe lucruri in acelasi timp.

Deci, care punct de vedere este cel adevarat? De obicei, amandoua sunt. Totul depinde de persoana in cauza. Sunt unele situatii in care trebuie neaparat sa faci mai multe lucruri in acelasi timp si sunt alte situatii in care de abia poti face un singur lucru la o calitate inalta.

Pentru a putea face diferenta dintre avantajele si dezavantajele acestui mod de lucru am intocmit doua liste. Prima lista contine avantajele pe care le ai atunci cand faci mai multe lucruri deodata, iar cea de-a doua contine dezavantajele pe care le ai atunci cand incerci sa salvezi timpul cu ajutorul acestei metode de lucru:


Poti face mai multe lucruri in acelasi timp atunci cand este vorba de:

1. Cerinte simple

2. Asteptare

3. COncentrare

4. Atunci cand ai de-a facee cu intreruperi constante.


Nu poti face mai multe lucruri in acelasi timp cand este vorba de:

1. Gandire profunda

2. Amanare

3. Eficienta

4. Relaxare 

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016