Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trucuri simple pentru cresterea eficientei muncii

Tags: cresterea eficientei, productivitate, stres, sarcini

Cele mai recente studii sugereaza faptul ca mai mult de o treime din angajati sufera din cauza stresului la locul de munca si a statului peste program, solutia fiind simpla: acestia ar trebui sa invete cum sa lucreze intr-un mod mai "inteligent".
Cum putem depasi stresul si durerile de cap cauzate de munca excesiva? A ajunge cat mai departe in cariera nu inseamna ca trebuie sa muncesti 60 de ore pe saptamana. Exista cateva trucuri mentale care iti pot imbunatati considerabil eficienta in munca. Iata care sunt concluziile la care au ajuns expertii de la Best Masters Degrees:
 
-         Nu raspunde imediat la mailuri. Ofera-ti cinci minute de ragaz in care sa-ti pui gandurile in ordine si sa concepi un raspuns cat mai clar, astfel incat sa nu mai fi nevoit sa rescrii ulterior anumite parti ale mesajului.

-         Lucreaza cate 20 de minute intens, dupa care fa o scurta pauza si misca-te putin prin birou.

-         Daca lucrezi la un proiect solicitant pe care il tot amani, acorda-ti cate 30 – 60 de minute zilnic exclusiv pentru realizarea acestuia.

-         Ai de realizat zeci de sarcini zilnic?  Imparte-le in categorii, porneste cronometrul si incearca sa rezolvi cat mai multe intr-o anumita perioada de timp.

-         Noteaza-ti feedback-ul pozitiv pe care il primesti si reciteste-l ori de cate ori te simti mai putin apreciat la locul de munca.

-         Uneori pur si simplu ai nevoie de o pauza. Daca nu reusesti sa rezolvi o anumita sarcina, relaxeaza-te, ia-ti o zi libera si apoi incearca din nou.

-         Nu te lasa niciodata doborat. Alege niste sarcini mai usoare pe care stii sigur ca le vei duce la indeplinire cu succes, iar apoi te poti concentra si asupra sarcinilor mai presante.

-         Nu permite mijloacelor de comunicare sa iti afecteze productivitatea. Stabileste un anumit interval de timp la care sa iti verifici email-ul, telefonul si instant messaging-ul (de exemplu, odata la 30 de minute).

Si nu dispera: s-a descoperit ca satisfactia la locul de munca a crescut cu 70 de procente din 1998 pana in prezent.

Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016