Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Brand-ul si imaginea firmei

Tags: brand, imaginea firmei, pozitia pe piata, client, strategie

Brand-ul este identitatea si renumele, stilul si reputatia firmei. De el depind "mirosul specific" al firmei, increderea pe care o inspira publicului si, nu in ultimul rand, rangul pe care piata i-l acorda.
Pozitia pe piata a oricarei firme este conditionata de imaginea sa, de brand-ul sau.
In functie de imaginea sa de brand si, mai departe, in concordanta cu gusturile sale, clientul se indreapta spre o firma sau alta. Apare astfel, inevitabil, problema stabilirii imaginii de brand a firmei si, totodata, a doua idee utila pentru micul intreprinzator: firma isi consacra un brand, anume aceea care deriva direct din proiectele, strategia, stilul si aspiratiile proprietarului si clientilor ei.

Imaginea firmei in mintea clientilor este, de multe ori, neanticipata de proprietar. Dar ea influenteaza traictoria companiei pe viitor. De aceea este bine ca ambele parti sa fie activ implicate in crearea imaginii publice a firmei.

Brand-ul unei firmei este o investitie pe termen lung si, cel putin din acest punct de vedere, este destul de costisitor.

Schimbarea imaginii unei firme, a brand-ului sau, este nu numai costisitoare, ci poate avea un efect catastrofal, riscul pulverizarii masei de clienti fiin catastrofal.

Totusi, daca imaginea actuala nu este corespunzatoare si contribuie chiar la scaderea cifrei de afaceri, ea trebuie schimbata. Operatiunea insa nu trebuie efectuata brusc, ci treptat, progresiv, asa incat clientela sa nu se simta dezorientata, iar perceptia ei sa fie modificata numai in sens pozitiv.

Imaginea firmei ajuta nu numai la localizarea ei de catre clienti si, astfel, la atragerea acestora, ci si la trasarea diferentelor dintre o companie sau alta. 

Pentru a va pastra targetul atunci cand aveti un brand comparabil cu un altul, mizati pe ceea ce va particularizeaza.

Oferta clasica a oricarei firme se desfasoara pe trei dimensiuni: 1) produse si servicii foarte atractive; 2) produse si servicii uzuale si 3) produse si servicii foarte rentabile. 

Produsele si serviciile inalt atractive sunt cele cre-i incita pe clienti sa cuoere mai des sau cele care determina aparitia unei noi categorii de consumatori, deschizand astfel calea spre vanzarea unor noi produse. Un produs sau un serviciu foarte atractiv nu este neaparat si foarte ieftin. Dimpotriva, el poate fi mai costisitor decat altele din gama sa, in virtutea faptului ca este mai potrivit pentru ocazii deosebite, mai usor de utilizat sau pentru ca este altceva.
 
Stabilirea ofertei de produse inalt atractive si a celei pentru bunurile foarte rentabile trebuie sa se faca in functie de structura bunurilor si serviciilor uzuale, acestea din urma atragand cea mai mare parte a clientelei.


 
Autor: Marketingportal


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016