Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Cinci legi de marketing vitale

Tags: cinci legi vitale de marketing, leadership, legea mintii, lege, dualitate, strategii

Marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde". Fiind o stiinta, este coordonat de legi care ne povestesc frumos despre cum trebuie sa intram in mintea consumatorului si de ec sa ne folosim pentru a ramane acolo.
1. Legea LEADERSHIP-ului (in engleza "It is better to be first than is to be better"), ceea ce se traduce prin "Creeaza o categorie in care sa fii primul!". Primul brand in orice categorie este primul in mintea cumparatorului potential, iar categoriile si ideile lipsite de valoare nu au succes.
 
2. Legea MINTII: "E mai bine sa fii primul in mintea oamenilor decat primul pe piata". Aceasta poate fi foarte bine considerata cea mai importanta lege a marketingului. Odata "setata" o minte cu greu o mai schimbi si, daca reusesti aceasta schimbare, ea se produce foarte rar. "Intrarea" se face in forta, spulberand orice impotrivire, pentru ca oamenii nu isi schimba ideile sau, mai bine zis, nu vor ca tu sa le schimbi ideile.
 
3. Legea PERCEPTIEI: "Marketingul nu este o lupta a produselor, ci a perceptiilor". Cu alte cuvinte, nu exista obiective reale, fapte reale sau "cel mai bun produs" , ci doar o anumita perceptie a realitatii.
 
Reprezentarile externe par mult mai reale decat in propria minte. Realitatea nu este ceea ce ne inconjoara, ci ceea ce se percepe. Acolo trebuie sa actioneze marketingul
 
4. Legea SCARII VALORILOR: "Strategia folosita depinde de ce treapta ocupi pe scara". Orice firma are ca obiectiv primar sa se impuna ca primul in minte. Daca acest lucru nu va reuseste, incercati sa va pozitionati ca locul 2 sau 3 in mintea oamenilor.
 
Trebuie retinut ca produsele nu sunt egale. Prospectul le clasifica in mintea lui dupa o anumita scara. Pentru orice exista o scara de ierarhizare.
 
5. Legea DUALITATII: "Pe termen lung fiecare piata devine o cursa de doi". Acestia sunt, de regula, cel mai vechi pe piata si primul challenger. Pe termen lung, numarul 1 pierde procente in favoarea numarului 2. Aceasta lege ajuta foarte mult la planificarea strategiilor pe termen scurt.
 
Autor: Marketingportal


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016