Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi de urmat pentru mai putin stres la munca!

Tags: stres la munca, sfaturi stres, stres la serviciu, stres la birou, combate stresul

Stresul de la locurile de munca ajunge la cote maxime in ultima vreme. Este si criza economica, sunt si preturile mari la tot ce se gaseste pe piata, sunt si taxele din ce in ce mai mari si multe altele. Per total, suntem bombardati din toate partile cu tot felul de surse reale de stres.
Iata si 5 sfaturi care sa va ajute sa aveti de-a face cu mult mai putin stres la munca:

1. Nu va irositi timpul si energia.
Sa fim seriosi si sa recunoastem ca o mare parte din timpul si energia noastra, din resursele noastre valoroase, se iroseste. Stam la discutii inutile, neproductive, ne facem curat in mail-uri, stam pe Facebook si urmarim Tweet-uri, stam sa vedem pozele colegilor din liceu samd.

2. Nu stati in preajma oamenilor toxici: barfitori, profitori, manipulatori, mincinosi, oameni care nu se tin de promisiuni, laudarosi samd. Aceste tipuri de oameni sunt cei de care sa va descotorositi din prima, fara regrete, fara urma de indoiala. Credeti-ne pe noi ca nu doar ca nu va aduc nimic bun, ci va acresc, va fac ziua mai grea si va aduc mult stres!

3. Nu mai dati vina pe nimeni din jur. Nu conteaza daca cineva a uitat sa va dea un mail important. Nu mai conteaza ca seful a uitat sa va vireze salariul luna aceasta. Nu mai conteaza ca un coleg va fura munca in mod constant. Conteaza ca fiecare problema sa fie rezolvata fara stres, fara tipete si vorbe inutile, fara pierdere de timp. Identificati problema, identificati o solutie, puneti-o in practica si incheiati capitolul. Cat despre cei care va provoaca probleme si stres, puteti sa ii includeti in categoriile de la regula nr 2.

4. Nu va mai stresati cu problemele a caror rezolvare nu tine de voi. Exista numeroase probleme care ori se vor rezolva, ori nu! Si cu asta basta. Sunt probleme care nu depind de voi si daca va stresati, nu faceti decat sa va amarati si sa va irositi energia si timpul.

5. Mancati si dormiti cat trebuie, daca se poate. Multi dintre noi muncesc dublu fata de ceilalti. Unii sunt parinti singuri, divortati si cu un copil "scump" si altii au acasa parinti bolnavi care au nevoie de tratamente scumpe si chiar locuri la camine particulare. Si intelegem ca trebuie sa muncim mai mult pentru ca avem nevoie. Nu e ca si cum am munci asa mult ca sa ne cumparam ultima generatie de Mercedes. O facem pentru ca altfel ar exista probleme grave, poate tragedii care sa lase urme adanci in viata noastra.

Cu toate acestea, cand puteti, lasati televizorul si mezelurile. Faceti-va o salata si odihniti-va pentru ca a doua zi sa fie mai buna, mai productiva, mai senina. Noi va garantam rezultate vizibile!


sursa foto: www.sxc.hu

Autor: Adela Simonescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016