Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ascunzatoarea secreta a celor care scriu: de unde vin ideile si creativitatea?

Tags: inspiratie, idei, creativitate, reclama, mass-media

Stim noi o cafenea (si nu dam nume) unde, la orice ora din zi te-ai duce, vei gasi fiecare masa ocupata, doze serioase de cafea in jurul fiecarui laptop si oameni concentrati care au plecat din birou ca sa-si ademeneasca ideile bune si creativitatea intre un frappucino si o briosa.
Daca scrii de ani buni, stii ca metodele de chemare a ideilor sunt mereu aceleasi si ca mai difera doar ordinea in care alegi sa le pui in practica (in functie, evident, de locul in care te afli si de supravegherea atenta a sefului).

Si nu, daca iti lasi capul pe spate si te uiti in tavan, suparat ca n-ai inspiratie, n-o sa ai parte de vreo idee stralucita. Personal, chiar si sub amenintarea unei serii de articole despre cautarea trufelor de padure, n-o sa-mi pot gasi inspiratia daca locul nu este cel potrivit (raspund, in acelasi timp, mirarii continue a colegilor atunci cand ajung la patru cesti de cafea intr-o singura zi).

Nu cauta in tine raspunsurile, mai ales daca acolo se da o lupta intre amintirile unei petreceri prelungite din seara precedenta si planurile de weekend. Inspira-te din ceea ce te inconjoara si relaxeaza-te. In definitiv, nu-ti cere nimeni sa reinventezi modul in care functioneaza esspresorul si nici nu vrem sa ne spui cum a fost asamblat parchetul (in caz ca acum fixezi podeaua dupa ce te-ai rusinat fiindca te holbai la tavan).

Inspiratia vine din infinitul de idei puse la dispozitie prin Internet. Mai vine din carti sau din felul in care patrunde lumina soarelui prin coroana unui copac. Vezi? E cam peste tot (mai putin pe parchet, serios).

Profita de ce inseamna mass-media azi, profita de faptul ca ai acces la imagini, clipuri, documente, biblioteci, muzee, orase din intreaga lume. Plimba-te virtual prin Roma cateva minute si poate iti vine vreo idee. Sau plimba-te pe strada Praporgescu din Bucuresti si elibereaza-ti mintea de ideea ca azi nu ai nicio idee.


Cauta inspiratia in oamenii din jur si fii atent la cuvintele pe care acestia le rostesc. Trebuie sa scrii o reclama pentru un produs? Vorbeste cu un prieten despre asta si fura-i cuvintele. Cu ocazia asta verifici si daca iti e prieten adevarat si nu o sa se supere atunci cand o sa-si vada parerea pe un panou in centrul orasului.

Recunosc insa ca n-am nicio idee pentru cum sa termin acest articol asa ca o sa-l inchei aici pur si simplu.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016