Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Liderii care inspira nu sunt mereu si sefi buni

Tags: management, lider transformational, inspiratie, leadership

Desi sunt surse de inspiratie pentru toata lumea, lideri precum Steve Jobs sau Bill Gates nu sunt cei mai potriviti pentru a conduce o afacere zi de zi, sugereaza o noua cercetare citata de Busienss Insider.
Un studiu al Universitatii din Iowa a descoperit ca, uneori, liderii nu trebuie sa fie genii pentru a conduec un grup foarte productiv. In schimb, este mai indicat sa existe un manager stabil, cu picioarele bine infipte in pamant.
 
Desi companiile sunt mereu in cautare de lideri a caror energie, carisma si idei inovatoare duc la cresterea veniturilor, cercetatorii au descoperit ca, uneori, acest tip de leadership nu este ceea ce ne-am fi asteptat sa fie.
 
In cadrul studiului, cercetatorii au trecut in revista datele culese de la 55 de grupuri de lucrur, incluzand 196 de angajati si lideii lor, din doua compan ii chinezesti. Au decsoperit ca stilul de leadership transformational nu imbunatateste implicarea in grupul de lucru si dorinta de a fi responsabili pentru propriile acte, mai ales cand sentimentul de apartenenta la grup era deja mare. 
 
Studiul a conchis si ca angajatii care sunt mai putin predispusi sa fie influentati de liderii transformationali sunt cei care sunt automotivati si cei care impartasesc valori mai traditionale. Acestia cred ca sunt angajati sa faca treaba buna, ceva pentru care nu au nevoie de inspiratie.
 
Au existat si momente inregistrate de studiu in care leadership-ul transformational s-a dovedit a fi contraproductiv, pentru ca afectat operativitatea unei echipe care functiona deja la un standard ridicat.
 
Studiul indica faptul ca, daca angajatii il vad pe lider ca pe unul de-ai lor, sunt mai predispusi sa se ajute reciproc sau sa-si asume responsabilitatea propriilor acte. In acest caz, liderii transformationali, care, prin definitie, nu sunt vazuti ca parte a grupului, nu ajuta cu nimic la motivarea angajatilor.
 
Pe baza rezultatelor studiului. Firmele trebuie sa puna in sertar connvingerea ca liderii transformationali este o binecuvantare in toate situatiile si sa numeasca manageri pe baza punctelor lor forte si a calitatilor echipei si membrilor ei.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016