Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un plan bun respecta niste trasaturi obligatorii

Tags: planificare, obiective, proces intelectual, costuri

Despre ce este vorba? Nu ar trebui ca planurile sa difere intre ele, sa fie mai mari, mai mici, creative sau cat mai concise?


In mod cert, planurile au un nucleu comun. Iar in acest nucleu se vor regasi intotdeauna urmatoarele trasaturi:

Planificarea presupune stabilirea unor obiective. Aceasta etapa identifica si stabileste acele obiective catre care se vor indrepta toate actiunile noastre. Vom avea obiective majore si obiective mai mici care vor trebui indeplinite pe termen scurt pentru rezultate eficiente pe termen lung si pentru indeplinirea obiectivelor majore.

Planificarea inseamna sa privim spre viitor. Asta inseamna sa incercam sa prezicem un pic viitorul si sa ne asiguram ca nu vom fi luati prin suprindere chiar de tot ce urmeaza sa se intample.

Planificarea reprezinta un proces intelectual, un exercitiu mental si creativ care implica analiza si imaginatie. Atunci cand dezvoltam un plan, ne bazam pe ceea ce ar putea sa se intample si analizam alternativele pentru a lua in calcul solutii pentru situatiile probabile.

Planificarea presupune sa alegem si sa luam decizii. Atunci cand exista doar un singur drum, inseamna ca nu avem nevoie de planificare pentru ca nu avem la dispozitie nicio alegere. Un manager are la dispozitie un anumit numar de alternative. Dintre acestea, el va trebui sa le aleaga pe cele mai potrivite in functie de cerintele si resursele companiei.

Functia principala a managementului o reprezinta planificarea. Alte functii sunt conexe si sunt atasate acestei proceduri de organizare, de luare de decizii si de exercitarea unui control asupra tuturor operatiunilor. Planificarea este functia fundamentala a managementului.

Planificarea este un proces continuu. Etapele pe care le includem aici vor fi oricum stabilite doar pentru o anumita perioada de timp deoarece sunt supuse constant reevaluarii din cauza imprejurarilor care se schimba. Probleme pot aparea la tot pasul si niciun plan nu poate sa stabileasca dinainte tot ce urmeaza sa se intample.

Planificarea presupune indeplinirea obiectivelor intr-un mod cat mai eficient si la costuri cat mai mici. Inseamna sa nu risipim resursele, ci sa le folosim intr-un mod optim.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016