Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Blackphone, telefonul care nu poate fi interceptat

Tags: interceptari telefonice, conversatii telefonice ascultate, interceptarea semnal, lansare blackphone

Un expert in criptare, Phil Zimmermann, propune smartphone-ul care nu poate fi interceptat de agentiile de securitate.
Telefonul inteligent care nu va putea fi interceptat de agentiile de securitate ar putea fi denumit blackphone. Noul gadget va rula o versiune  modificata si securizata de Android, numita PrivateOS. Potrivit lui Zimmerman, tot ceea ce se va intampla in acest sistem de operare va ramane privat.
 
Zimmermann este creatorul PGP, unul din primele standarde de criptare pentru e-mail, si al companiei Silent Circle, care dezvolta unelte pentru servicii de comunicatii criptate.
 
Smartphone-ul este produs in parteneriat cu compania spaniola Geeksphone, cunoscuta petru terminalele cu sistem de operare Firefox OS pe care le-a lansat recent.  
 
Aparitia unui astfel de telefon este extrem de asteptata, in mod special de oamenii de afaceri, tinand cont de faptul ca toate convorbirile la telefon sau in apropierea acestuia pot fi ascultate.
 
Metodele folosite de servicii pentru interceptarea convorbirilor telefonice devin din ce in ce mai sofisticate, iar inchiderea mobilului sau scoaterea bateriei nu reprezinta solutii pentru evitarea ascultarii telefoanelor.
 
Convorbirile tale pot fi ascultate prin diverse metode, cum ar fi interceptarea semnalului, criptarea, instalarea unor programe speciale, plasarea unui microfon independent.
 
Daca securistul are putin noroc si echipamentul potrivit, nu-i trebuie atatea complicatii. Unele telefoane transforma vocea si in semnale reziduale pe care le arunca pe distante scurte in jurul benzii de 2 MHz (fata de 900 MHz, frecventa GSM). Metoda este similara dar mai eficienta decat cea de la punctul 1, pentru ca semnalul este tot timpul analog.


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 10 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016