Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 intrebari obligatorii in cadrul interviului de angajare

Tags: interviu de angajare, candidati, angajator, job, intrebari la interviu, recrutare

Interviurile de angajare pot fi o adevarata provocare, atat pentru candidat, cat si pentru angajator. In calitate de angajator, trebuie sa afli cat mai multe informatii relevante despre candidatul in cauza, iar acest lucru poate fi dificil deoarece multi candidati se descurca mai bine la interviuri decat atunci cand trebuie sa munceasca efectiv.
Pentru a afla cat mai multe detalii esentiale despre candidati, exista o metoda simpla, dar extrem de eficienta, dezvoltata de un CEO care a intervievat mii de persoane de-a lungul timpului. Iata cum functioneaza aceasta: incepe cu experienta profesionala a candidatului si, in dreptul fiecarui job anterior, adreseaza-i urmatoarele intrebari:
 
1. Cum ai aflat de acest job?
2. Ce ti-a placut la acel job inainte sa incepi sa lucrezi acolo?
3. De ce ai plecat?
 
In doar cateva minute, vei fi invatat extrem de multe despre respectivul candidat, atat elemente pozitive, cat si elemente negative, lucruri pe care nu ai fi putut sa le descoperi in alt mod.

Iata de ce:
 
1. Cum ai aflat de acest job?
 
Majoritatea candidatilor isi cauta job prin intermediul targurilor de joburi, agentiilor de recrutare si site-urilor de joburi. Insa atunci cand un candidat isi gaseste toate joburile din postarile online de pe site-urile specializate, inseamna ca acesta nu stie cu adevarat ce isi doreste sa faca si unde anume si-ar dori sa lucreze.
 
Acel candidat isi cauta pur si simplu un job, de multe ori, orice fel de job. Iar asta inseamna ca acesta nu isi doreste neaparat sa lucreze pentru compania ta, ci isi doreste doar un job. Daca ai avut mai multe joburi consecutive si nu ai reusit sa fi recrutat de cineva cu care ai lucrat in trecut, inseamna ca nu ai stiut sa dezvolti relatii de incredere si de durata.
 
 2. Ce ti-a placut la acel job inainte sa incepi sa lucrezi acolo?
 
Candidatii ar trebui sa poata descrie motivul pentru care si-au ales un anumit job, oferind detalii specifice, nu doar pentru ca jobul respectiv a fost „o oportunitate extraordinara” sau „urmatorul pas in cariera”. Angajatii dedicati nu lucreaza intens pentru ca primesc salarii mari sau titluri pompoase. Acestia lucreaza cu interes fiindca le place cu adevarat ceea ce fac. Cu alte cuvinte, acestia stiu deja care este mediul lor optim de lucru si ce anume ii motiveaza si ii inspira.
 
3. De ce ai plecat?
 
Uneori, angajatii parasesc o companie pentru o oportunitate mai buna sau pentru un salariu mai motivant. De multe ori, insa, acestia pleaca deoarece superiorul lor direct este prea exigent sau exista o tensiune intre cei doi. Daca vei adresa aceasta intrebare, iti vor fi descrise poate anumite neintelegeri avute cu colegii sau sefii si vei descoperi lucruri pe care candidatul nu ti le-ar fi impartasit altfel.
 
Dupa ce ai adresat aceste 3 intrebari in dreptul fiecarui job anterior, poti adresa intrebari suplimentare, de follow-up. Uneori vei descoperi ca un candidat nu isi asuma niciodata raspunderea pentru faptele sale si crede ca problemele sale sunt cauzate de cei din jur. Iar alti candidati nu se inteleg niciodata cu superiorii lor, ceea ce inseamna ca nu se vor intelege nici cu tine.
 
Iar in cazul in care intervievezi o persoana pentru un post cu functii manageriale, poate fi adresata o intrebare suplimentara: Cate persoane ai angajat pana in prezent si unde le-ai gasit?

Via Inc.com
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016