Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa selectezi cei mai buni angajati dupa regula secreta de la Facebook si Dropbox

Tags: selectare angajati, recrutare angajati, conditii de angajare, reguli de angajare, interviu de angajare

Atunci cand esti o companie atat de dezvoltata din punct de vedere tehnologic, precum Facebook sau Dropbox, inseamna ca trebuie sa iti mentii standardele la cel mai inalt nivel, iar asta incepe cu procesul de recrutare si angajare.
Cei mai buni angajati sunt cei care ajung in compania ta in urma unor recomandari, iar cele mai bune dintre acestea sunt chiar cele care provin de la fostul angajator. Oamenii care au astfel de recomandari vor creste profitul companiei cu pana la 25%, iar sansele ca acestia sa demisioneze rapid sunt mai mici cu 20%.
 
Facebook si Dropbox au o tehnica secreta care le asigura ca recruteaza cei mai buni candidati pentru un post: intalnirile de cercetare. Acestea de obicei dureaza putin si toti angajatii firmei fac sugestii legate de cea mai potrivita persoana pentru ocuparea unui anumit post sau despre mentinerea pe o anumita pozitie.
 
Vom prezenta cateva sfaturi care sa ii ajute pe manageri sa organizeze astfel de intalniri, care sa ii asigure ca au cei mai buni salariati:
 
1. Intalnirile trebuie sa fie scurte
 
Intalnirile dintre sef si angajati, in care se discuta despre anumiti candidati/salariati/posturi ocupate, ar trebui sa nu dureze mai mult de 30 de minute-o ora si sa nu se organizeze mai des de o data pe luna.
 
2. Intalnirile trebuie sa fie relaxante
 
Personalul nu trebuie sa participe la aceste intalniri din obligatie, atmosfera sa devina stresanta si participantii emotionati. Din contra, atmosfera trebuie sa fie cat mai placuta si mai relaxanta, eventual puteti pune muzica pe fundal, serviti participantii cu apa/sucuri si puteti comanda chiar si o gustare.
 
3. Fa-te inteles
 
Asigura-te ca fiecare angajat care participa la intalnire a inteles exact despre ce anume urmeaza sa discutati: ocuparea unei anumite pozitii, selectarea celui mai bun candidat, analizarea activitatii unui coleg, astfel incat acesta sa isi poata exprima propria opinie. 
 
4. Construieste o "cultura" a recomandarilor
 
Ca angajator, ar trebui sa apreciezi candidatii care primesc recomandare de la fostul lor sef si chiar sa faci din asta o conditie de angajare. Si tu la randul tau, ar trebui sa oferi recomandari salariatilor care parasesc compania. 
 
 
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016