Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce spun culorile despre tine la locul de munca

Tags: ce spun culorile despre tine, culori, loc de munca, semnificatia culorilor, interviu de angajare

Culorile hainelor pe care le porti la serviciu spun multe despre tine. Chiar daca ti se pare ca negrul este o culoare eleganta si sofisticata, daca exagerezi cu hainele negre la locul de munca este posibil sa transmiti un mesaj nedorit colegilor: ca esti deprimat/a, ca iti lipseste inspiratia sau ca esti pur si simplu lenes.
Chiar daca nu constientizam acest lucru, culorile pe care alegem sa le purtam la locul de munca transmit un mesaj puternic celorlalti. De aceea este foarte important sa cunoastem semnificatia culorilor si sa alegem cu grija culorile pe care le purtam la un interviu sau la o intalnire de afaceri.
 
Albastru inchis
Albastrul inchis este cea mai potrivita culoare pentru un interviu de angajare, ne sugereaza expertii, deoarece inspira incredere de sine. Este mult mai probabil sa obtii jobul dorit daca porti un costum albastru inchis la interviu.
 
Si celelalte nuante de albastru sunt o alegere buna. Albastrul denota loialitate si sinceritate. Multe companii folosesc albastrul in logo-urile lor (Facebook, IBM).
 
Rosul
Daca vrei sa ii dai pe spate pe colegi, superiori si angajatorii potentiali, alege sa te imbraci intr-o nuanta de rosu. Rosul este o culoare puternica, care exprima faptul ca nu te temi sa iesi in evidenta, sa atragi atentia. Ai grija sa nu exagerezi cu rosul, totusi. Daca alegi sa te imbraci intr-o rochie stramta rosie, este posibil sa transmiti un mesaj complet nepotrivit angajatorului. Rosul poate fi de asemenea o culoare intimidanta.
 
Bejul
Daca nu vrei sa iesi in evidenta, alege bejul. Atunci cand un barbat poarta un costum bej, acesta nu prea este luat in serios. Cu cat costumul este mai inchis la culoare, cu atat este mai bine, sustin expertii. Fie ca porti sau nu costum, daca este imbracat in haine de culoare bej, vei parea mai degraba plictisitor, sters si neinteresant. Este preferabil sa alegi o culoare mai puternica pentru a face impresie buna.
 
Ce spun culorile despre tine la locul de munca
 
Alb
Daca obisnuiesti sa porti haine predominant albe, vei parea ca porti o uniforma iar toti colegii vor astepta momentul cand vei varsa ceva pe tine si vei exploda de nervi. Daca nu esti zugrav, chef sau asistenta medicala, stai departe de culoarea alba.
 
Verde
Nuantele inchise de verde denota putere si conservatorism, in timp ce nuantele mai deschise exprima o atitudine relaxata, joviala, usor sportiva.
 
Roz
Rozul nu mai este o culoare rezervata femeilor. Barbatii au inceput sa poarte nuante deschise de roz pentru a-si exprima independenta, increderea de sine si indrazneala. Femeile pot alege sa poarte camasi roz impreuna cu un costum de culoare inchisa, spre exemplu. Rozul aprins este enervant si suparator pentru ochi.
 
Mov
Movul inchis denota eleganta, autoritate, rafinament si putere. Barbatii pot alege sa poarte o jacheta mov inchis pentru a avea un look rafinat si stilat, iar femeile care aleg movul vor parea puternice si increzatoare in sine.
 
Galben
Galbenul le transmite celorlalti mesajul ca esti jucaus, jovial si ca nu te temi de riscuri. Galbenul ii poate inveseli pe cei din jur si poti fi perceput ca fiind o persoana amuzanta doar pentru ca porti aceasta culoare.
 
Maro
Poate fi o culoare atractiva daca este pusa in valoare de alte culori: albastru, bejm galben, verde. Poate inlocui negrul, fiind o culoare mai putin formala sau deprimanta.
 
Portocaliul
Nu exagera cu portocaliul. Fiind extrem de intensa, portocaliul poate parea deseori o culoare ieftina sau kitchoasa.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016