Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 sfaturi de business de la un fost mafiot

Tags: louis ferrante, mafia, mafioti, bani, incredere,

"Mafia este cea mai veche corporatie din lume. Infloreste, ca orice companie, in vremuri prospere si este in culmea gloriei in perioadele de declin economic". Acestea sunt cuvintele fostului asociat al lui Gambino, Louis Ferrante, care ne ofera superbe perle de intelepciune extrase din regulamentul de ordine interioara al mafiei.
1. "Ascunde-ti pistolul si ajuta batranica sa treaca strada: valorile familiale".
 
Mafia isi invata copiii de la varste foarte fragede de a respecta limitele, ierarhiile, varsta si genul. Li se permit mai multe celor care castiga serios, dar nici puterea acestora nu e nelimitata. Ferrante spune ca "in cadrul mafiei, barbatii care imbratiseaza valorile organizatiei vor fi cei care vor pune mana pe banii adevarati".
 
2. "De ce sunt mafiotii de pe prima pagina a ziarelor atat de batrani? Iubeste ceea ce faci si nu va trebui sa muncesti nicio zi din viata ta".
 
Aici are dreptate. Vedem multi mafioti trecuti de prima tinerete: le place ceea ce fac si stau in viata tocmai pentru asta. Ferrante spune ca "Ce trebuie sa stiti despre Jimmy [Burke] este ca-i placea sa fure. Era ca painea si apa pentru el. Cred ca daca i-ai fi dat un milion de dolari direct, ti-ar fi intors spatele si s-ar fi framantat cum sa ti-l fure. Era singurul lucru care-i placea. L-a tinut in viata". 
 
3. "Mafia nu ia notite: ascute-ti memoria".
 
Agendele, e-mail-urile, conversatiile telefonice inregistrate - iata visul tuturor procurorilor din lume. Daca nu iei notite, devii imediat mai puternic. Daca trebuie sa scrii e-mail-uri si mesaje si sa vorbesti la telefon foloseste doar cuvintele care ar da bine pe prima pagina din "Gandul" si-ti vei face o mare favoare. Ferrante spune ca "Joe Massino, fostul sef al familiei Bonanno, conducea o organizatie de un miliard de dolari fara stilou sau laptop - nu avea nimic. Ii cunostea pe toti din subordine si fiecare agent de politie pus sa-l urmareasca. Daca vreun politist il interoga si se intorcea dupa ani de zile, Massino isi aducea aminte cum il cheama si-l intreba cand si-a schimbat masinile, mentionand modelul, anul fabricatiei si numarul de inmatriculare".
 
4. "Trei oameni pot pastra un secret, daca doi au dat ortul popii: increderea".
 
Increderea e la mare pret in lumea mafiotilor. Increderea e la mare pret si in lumea afacerilor. Daca esti un om de incredere ai, automat, o mare putere. Iar succesul va veni cu siguranta cand iti faci o echipa de unu sau doi oameni in care poti sa ai incredere. Ferrante spune ca "Multi mafioti au ucis doar pentru a pastra un secret. Tocmai de aceea un mafiot destept tine cu dintii de cei in care are incredere, trecand cu vederea multe defecte. Nu va oferiti loialitatea catre orisicine. Persoana sau compania nepotrivita vor face abuz".
 
5. "Transformarea noroiului in aur: cum sa vezi oportunitatea".
 
Uitat-te cu atentie la ce refuza ceilalti: poti descoperi ceva potential bun si te vei remarca drept vizionar. Nu trece cu vederea nici lucrurile pe care altii le considera a fi sub demnitatea lor, mai putin elegante sau fascinante. Vei fi cel care-si sufleca mainile si va face ce trebuie facut. Ferrante spune ca "Marile succese ale mafiei au inceput doar cu o idee simpla si banii nu s-au mai oprit apoi. Oportunitati sunt peste tot".
 
6. "Cum sa lovesti tinta fara pistol: motiveaza-ti oamenii".
 
Un lider mare se recunoaste dupa puterea de a vedea potentialul in ceilalti si de a influenta oamenii. Ferrante spune ca "Cu o mana forte si motivarea adecvata, poti sa faci o mana de oameni sa-ti transforme ambitia de un cilindru intr-o locomotiva de 12 cilindri, gata de a trece prin orice munte".
 
7. "Cei mai puternici barbati au cel mai fin obraz: nu face pe nimeni de rusine in public".
 
Nu omori pe nimeni in public. Nu vei arata mai puternic. O admonestare privata poate sa puna angajatul pe drumul cel bun, iar critica in public sa-l faca mai slab si, probabil, dornic de razbunare. Ferrante spune ca "mafiotii au sentimente ca restul lumii. De fapt, sunt exagerat de sensibili. Am fost unul dintre apropiatii unor criminali notorii si acestia aveau cel mai subtire obraz. Isi ascund doar sensibilitatea in spatele unei masti de duri. De aceea, reactia de stana de piatra a criminalilor in fata si celei mai mici insulte poate fi mortala pentru ofensator. Stiind asta, sefii lor pot sa corijeze intre patru ochi, fara a-i face niciodata de ras in public".
 


Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.22 din 5 - 74 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016