Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aplici pentru alt job in cadrul aceleiasi companii? 5 lucruri de care sa tii cont

Tags: post vacant, companie, manager, colegi, profesionalism, job, aplicant

Atunci cand ne gandim sa aplicam pentru un post vacant in cadrul companiei in care lucram, este posibil sa ne confruntam cu unele probleme. Avem tendinta sa nu acordam o importanta atat de mare procesului de recrutare si interviului cu managerul departamentului respectiv.
Atunci cand lucrezi de ani buni de zile in cadrul aceleiasi companii, ti se poate parea ca mergi la sigur atunci cand aplici pentru un job in cadrul unui alt departament. Insa lucrurile nu stau chiar asa. De multe ori, va trebui sa fi mai convingator decat un candidat oarecare.
 
Iata ce ar trebui sa iei in calcul atunci cand cochetezi cu ideea de a aplica pentru un job in cadrul firmei:
 
1. Asigura-te ca merita efortul
In primul rand, trebuie sa vezi daca merita sa incerci. Deoarece tu deja lucrezi in firma respectiva, poti afla mult mai usor de la colegi care sunt conditiile de lucru si cerintele necesare, dar si care este motivul pentru care postul s-a eliberat. In acelasi timp, trebuie sa te gandesti ca, in caz de nereusita, vei ramane angajatul companiei respective. Prin urmare, trebuie sa actionezi cu bagare de seama.
 
2. Spune-le colegilor si managerului ca aplici pentru un alt post
Nu uita sa iti informezi seful actual ca intentionezi sa aplici pentru un alt post in cadrul companiei. Daca te intelegi bine cu acesta, atunci va fi dispus sa te recomande mai departe. Daca insa crezi ca acesta nu va fi prea multumit de decizia ta, trebuie sa iei in calcul faptul ca s-ar putea sa nu te recomande si chiar sa-ti puna bete in roate.
 
3. Pregateste-ti scrisoarea de intentie
Chiar daca aplici pentru un post in cadrul companiei in care lucrezi deja, asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa iti pregatesti cu atentie CV-ul si scrisoarea de intentie. Nu uita sa incluzi detalii concrete si exemple prin care sa demonstrezi ca esti potrivit pentru postul respectiv. Foloseste experienta pe care o ai in cadrul companiei in avantajul tau.
 
4. Pregateste-te pentru interviu si fii profesionist pana la capat
Nu conteaza ca postul se afla in cadrul aceleiasi companii. Retine doar faptul ca iti doresti un job mai bun. Chiar daca il cunosti bine pe managerul cu care ai interviul, nu inseamna ca trebuie sa uiti de profesionalism. Ia in serios interviul si exprima-ti clar obiectivele. Chiar daca nu vei obtine postul dorit, managerul te poate lua in considerare pentru un alt post viitor.
 
5. Pregateste-te pentru o eventuala dezamagire
Spre deosebire de interviurile obisnuite, unde te duci si apoi poti pleca linistit, chiar daca nu ai obtinut postul, atunci cand aplici pentru un post in cadrul aceleiasi companii, trebuie sa in calcul posibilitatea unei nereusite si faptul ca vei continua sa lucrezi acolo. In acelasi timp, insa, poti afla mult mai usor motivul pentru care nu ai obtinut postul si sa demonstrezi ca esti cu adevarat interesat de alte oportunitati viitoare.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4 din 5 - 7 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016