Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Comunica relevant, personalizat si simplu

Tags: public tinta, marketerii, managerii, antreprenorii de top

Când vine vorba de comunicare, cel mai simplu pentru o companie este să comunice simplu, clar, prietenos, fără înflorituri. A comunica inseamna mai mult decat a vorbi pur si simplu.
Intr-o piata aglomerata este nevoie sa gasesti o nisa pe care sa te plasezi, sa te "pozitionezi", cum spun marketerii. Pozitionarea este un element crucial in marketing. Iar pentru asta trebuie sa comunici. Diferenta dintre invingatori si invinsi… este stapanirea comunicarilor productive.

Comunicarea de marketing trebuie sa fie relevanta, personalizata si simpla. A fi relevant inseamna a comunica exact cat este nevoie, numai ce este nevoie, potrivit pentru clientul tinta. A personaliza mesajul inseamna a duce acest concept un pas mai inainte: comunici special pentru acel tip de client, nu pentru toti la gramada.
Simplitatea este si ea importanta cand vine vorba de transmiterea mesajului. Nu este nevoie de copywriting excesiv si tipare lingvistice persuasive. Simplu, elegant si extrem de eficient.

Trebuie luat in calcul ca si ideile inspirate, uneori geniale, nu apar zi de zi. Inspiratia poate lipsi zile, chiar saptamani intregi. Lipsa creativitatii este o problema majora a marketerilor.

In lumea afacerilor de astazi marketerii se dau peste cap sa gandeasca tot felul de mesaje creative, inteligente, inspirate. Sunt nevoiti sa faca acest lucru pentru ca alti concurenti le "fura" clientii. Mai mult, de fiecare data cand se lanseaza un nou produs pe piata este nevoie ca mesajul de marketing sa fie nou, proaspat, inspirat.

Exista totusi solutii la aceasta problema a creativitatii in marketing. Una dintre solutii este una pe cat de simpla, pe atat de evidenta: fidelizarea clientilor. Ca o solutie optima, intr-o companie sanatoasa trebuie sa fie un echilibru permanent intre re-inventarea produselor sau serviciilor (noutate) si fidelizarea clientilor pe produsele sau serviciile existente (vechime).
Autor: Marketing Portal


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016