Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Strategiile secundare de marketing

Tags: strategie de margeting, strategii secundare, consumatori, concurenta, inovare

Strategiile secundare se modifica ori de cate ori apar activitati noi, suplimentare, impuse de aplicarea cu succes a strategiei de baza. Realizarea proiectului depinde de performantele strategiilor secundare individuale. Schimbarea este continua in firmele de succes. Valorile sunt fixe si strategia de baza este clara, stabila si puternica. Strategiile secundare si eforturile de executie sunt in miscare, asa cum inovatia si prestatia de exceptie o cer.
Pentru ca o firma sa aiba succes, trebuie ca strategia de baza sa fie implementata printr-o proiectare cat mai exacta si sa fie sustinuta de o prestatie excelenta. Executarea proiectului este ceea ce se ofera pe piata, legatura dintre strategie si produsul total. O idee prin ea insasi nu poate rezolva problemele consumatorilor; numai ideea materializata in bunuri si servicii are aceasta forta.

Prin urmare, strategia are doua parti esentiale: o idee (care sa raspunda unei necesitati reale a consumatorilor) si o suita de activitati care transpun ideea intr-o oferta de piata. Conceperea acestei activitati pentru a fi complementara si pentru a se integra intr-un sistem unitar este de o importanta deosebita. Avantajul competitiv si succesul constant provin din intregul sistem de activitati; este mult mai dificil pentru concurenta sa imite un intreg sistem de activitati decat sa imite activitati individuale.
Sa reusesti simultan si sa continui in schimbare este o sarcina complexa dar necesara pe care toti conducatorii trebuie sa o infrunte. Un nou produs apare pe piata, mai intai ca un lux, pentru ca apoi, in scurt timp sa se transforme in necesitate. Cele mai bune firme identifica noi oportunitati, dezvolta capacitati interne si creaza un marketing activ care sa incurajeze consumatorii potentiali sa actioneze. Firmele trebuie sa stie ce sa pastreze si ce sa schimbe. Ceea ce pentru multe firme reprezinta o inovatie, nu este, de cele mai multe ori decat o imitare, mai mult sau mai putin reusita a competitiei. Cele mai multe firme, in mijlocul concurentei, se multumesc sa "nuanteze" serviciile concurentei decat sa lanseze o oferta reala pe piata.
Adevarata inovatie presupune o focalizare pe consumator si mai putin pe concurenta, ceea ce este dificil de refrustreaza la intalnirea cu oferta zilnica. Deseori, aceste observatii sunt un semnal al unor nevoi cunoscute.
Dar pentru transformarea acestor dorinte intr-un nou produs e nevoie de multa si continua rabdare in ascultarea opiniilor consumatorilor si a angajatilor care deservesc consumatorii. Cercetarile ocazionale nu sunt suficiente. Firmele au nevoie sa-si dezvolte un sistem de comunicare atat cu consumatorii interni cat si cu cei externi. Un sistem eficient presupune metode multiple de cercetare, diseminarea informatiilor catre toti angajatii, discutii In grupuri de lucru.
 
Ascultarea conduce la invatare, ceea ce pune bazele inovarii. Inovarea este reala atunci cand personalul este bine informat in legatura cu aspectele de noutate, fara teama de a invoca ceva diferit si angajat in succesul pe termen lung al firmei.
Autor: Marketingallinclusive


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016