Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata cum sa stai departe de Internet in timpul vacantelor

Tags: perioada sarbatorilor, reguli esentiale, dependenta de internet

Indiferent daca esti un simplu angajat sau daca esti un om de afaceri, internetul este cheia de a merge mai departe in cariera pe care ti-o doresti sau o ai deja. In medie 65% pana la 85% dintre joburi au fost gasite pe internet. Cautarile online pentru un loc de munca din timpul vacantelor sunt la fel de importante ca toate celelalte din timpul anului. Ba chiar se spune ca ai mai multe oportunitati daca faci aceste cautari in timpul vacantelor. Daca intr-adevar este un motiv pentru care trebuie sa cauti un contract de munca pe internet, acela este : Sarbatori Fericite!
Exista insa anumite reguli ale acestor cautari pe internet de care trebuie sa tii cont. Sunt de asemenea lucruri pe care trebuie sa le faci si lucruri pe care nu trebuie sa le faci atunci cand petreci timp pe internet in vacanta.
 
Iata cinci reguli esentiale:
 
1. Nu cauta in disperare petreceri sau evenimente de sarbatori ale companiilor la care vrei sa lucrezi
 
Bineinteles, sunt evenimente realizate pentru a distrage atat angajatorii, angajatii cat si posibilii angajati de la haosul din timpul anului, insa nu cauta sa fii peste tot. In cazul in care nu ai nici macar o persoana cu care sa fii in contact care sa participe la evenimentul respectiv trebuie sa intelegi ca locul tau nu este acolo. Nu incerca sa fii in locuri care nu au nici o legatura cu tine doar pentru simplul fapt ca iti cauti un loc de munca.
 
2. Nu inceta sa cauti
 
Exista un mit care spune ca marile companii nu fac angajari in timpul sarbatorilor. Aceasta idee preconceputa a fost creata de oameni mai putini activi carora le este mai la indemna sa petreaca sarbatorile cat mai departe de domeniul online. Nu fi descurajat de aceasta idee, continua sa cauti  si incearca sa privesti latura pozitiva a faptului ca nu toti cei care isi doresc o slujba noua vor face acelasi lucru ca si tine.
 
3. Nu te astepta sa fii contactat in timpul vacantelor
 
Este adevarat ca unele persoane lucreaza si in timpul vacantelor, insa pentru unii oameni aceste zile libere reprezinta singura metoda de a se relaxa si de a petrece putin timp liber impreuna cu familia. Asadar, nu fi dezamagit in cazul in care compania la care ai aplicat nu iti da niciun raspuns in timpul vacantei in care le-ai trimis CV-ul tau. Este posibil ca acel anajator sa fie intr-o scurta vacanta impreuna cu familia, insa este de asemenea posibil ca cineva din acea companie sa fie incantat de oferta ta, insa nu o poate accepta decat dupa sarbatori.
 
4. Nu uita sa pastrezi legatura cu toti cei cu care ai lucrat
 
Nu trebuie sa uiti de toti ceilalti cu care ai lucrat pana acum si nici de cei pentru care ai lucrat. De cele mai multe ori, cei care ti-au fost alaturi la compania pentu care ai lucrat te pot ajuta mai mult decat ti-ai imaginat. Nu ai de unde sa stii de unde poate veni o oferta de munca si niciodata nu vei putea stii cu adevarat cat de mult are o companie nevoie de tine.
 
5. Retrimite CV-urile si scrisorile de recomandare si dupa perioada sarbatorilor
 
Cu toate ca multe companii lucreaza si de sarbatori, pentru a fi sigur ca CV-ul tau a fost citit, retrimite toate datele tale de contact. Din pacate, perioada sarbatorilor poate fi cea mai ocupata din tot timpul anului si din aceasta cauza se mai pot intampla si greseli. Din aceasta cauza, pentru a fi sigur ca angajatorii nu vor sari peste CV-urile si scrisorile de recomandare, ar fi bine sa le mai trimiti o data.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016