Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 trucuri care te vor ajuta sa retii informatii despre persoanele pe care le intalnesti

Tags: retinerea numelor, numele persoanelor, nume iesite din comun, sfaturi pentru memorie, imbunatatirea memoriei

Ti se intampla zilnic sa cunosti oameni noi: angajati, furnizori, colaboratori, investitori, etc. si de fiecare data intampini probleme in retinerea numelor lor. Am dreptate, nu-i asa?
Nu este nicio rusine sa admiti ca iti este greu sa retii numele persoanelor dupa ce le-ai intalnit prima data, pentru ca nu esti singurul, iar cei mai predispusi sunt oamenii de afaceri, pentru ca ei cunosc in fiecare zi foarte multe persoane si au de a face cu diferite tipuri de oameni.

Pe fiecare dintre ei obisnuiesc insa sa ii diferentieze in functie de modul in care sunt dispusi sa incheie o afacere, de tinuta vestimentara, de modalitatile prin care comunica, de ticurile pe care le au si mai putin de numele pe care il poarta.

Toate aceste aspecte ies in evidenta in primele minute ale intalnirii in care ai facut cunostinta cu persoana respectiva si este evident ca ti-au distras atentia de la momentul in care aceasta s-a prezentat. De asemenea, nu te vei mai putea concentra nici la ceea ce are aceasta de spus atunci cand analizezi aceste aspecte si mai ales dupa ce iti dai seama ca nici macar nu i-ai retinut numele.

Pe durata intregii conversatii vei incerca sa iti reamintesti care este numele sau si te vei chinui sa te gandesti la importanta acestei intalniri pentru afacerea ta, pentru a te reintoarce "cu picioarele pe pamant" si a-i acorda atentie celui care sta in fata ta.

Voi prezenta trei trucuri simple pe care oricine le poate exersa pentru a-si aminti atat numele, cat si alte detalii despre persoanele pe care le-a intalnit recent:

1. Trebuie sa iti pese de oameni

Desi ti se pare ceva banal, trebuie sa stii ca atunci cand nu iti pasa de cei din jurul tau, niciodata nu vei reusi sa iti amintesti cum se numesc sau alte detalii importante despre ei. Asta pentru ca este destul de dificil sa retinem lucruri carora nu le acordam atentie sau importanta. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa renunti la a te pune pe tine pe primul loc de fiecare data si sa acorzi mai multa importanta oamenilor de langa tine.



2. Fa mai mult decat crezi ca poti

Sa joci fotbal de performanta inseamna mult mai mult decat a lovi mingea cu piciorul, la fel este si in cazul celor care au probleme cu retinerea numelor si informatiilor despre persoanele noi. Thurlow weed este un antreprenor recunoscut pentru abilitatea sa dezvoltata de a retine informatiile noi. Pentru a ajunge la aceasta performanta, specialistul s-a antrenat o buna perioada de timp, cate 15 minute in fiecare seara, inainte de culcare. In cadrul acestor scurt sesiuni de antrenament Thurlow  facea o recapitulare a numelor tuturor persoanelor pe care le-a intalnit in ziua respectiva, dar si a lucrurilor despre care a discutat cu fiecare in parte. Astfel, a devenit o legenda pentru abilitatea sa uimitoare de a-si aminti informatii.

"In fiecare seara imi place sa rezerv cateva minute pentru a-mi aminti cat mai multe detalii despre ziua care s-a incheiat. O data sau de doua ori pe saptamana incerc sa recapitulez acest detalii pentru cat mai multe zile din urma, in functie de cat timp am la dispozitie, folosind aceeasi tehnica. Acest exercitiu constant s-a dovedit a fi vital in concordanta cu ceea ce aveam nevoie, pentru a-mi imbunatati memoria. Acum, cand cunosc o persoana noua, ma implic mult mai mult si acord o importanta deosebita, atat numelui sau, cat si detaliilor care o fac speciala, pentru ca stiu ca o sa revin asupra lor ulterior", spune specialistul.



3. Repeta numele cu voce tare

O alta modalitate de a retine numele persoanelor cu care faci cunostinta, este sa le repeti cu voce tare, imediat dupa ce le auzi. De asemenea, specialistul sustina ca este important ca in timpul discutiei cu persoana respectiva sa ii repeti numele de cat mai multe ori, pentru a te asigura ca nu il vei uita inainte ca aceasta sa iasa pe usa.




Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016