Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 ritualuri de dimineata care iti vor face ziua mai productiva

Tags: metode productive, zile productive, munca productiva, sfaturi pentru munca,

Multi dintre noi lucram foarte mult timp pe saptamana, de la 40, pana la 50 sau chiar 60 de ore, ceea ce in timp va duce la oboseala fizica si psihica, desi munca depusa nu este foarte solicitanta, iar asta va duce la rezultare slabe. De aceea, trebuie sa gasim secretele potrivite metabolismului nostru, care sa ne ajute sa ramanem productivi.
Vom prezenta cinci ritualuri pe care le poti efectua dimineata,imediat dupa ce te trezesti, pentru a te asigura ca vei avea o zi de munca buna si productiva:

1. 7 minute de exercitii

Poate te intrebi de ce 7 minute si nu 10. Pentru ca este un timp destul de scurt pentru a nu te epuiza de dimineata, insa suficient de lung pentru a te energiza, relaxa si a-ti incarca bateriile pentru intreaga zi. De asemenea, te va ajuta sa elimini stresul si sa iti iei gandul pentru putin timp de la problemele pe care le ai de rezolvat.

2. Mic dejun sanatos

Ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei stim cu totii, insa este indicat ca acesta sa fie format din alimente sanatoase. Oricat de simplu si rapid faci doua oua ochiuri dimineata, gandeste-te ca ai putea la fel de usor sa le pui la fiert pana cand te imbraci. De asemenea, poti sa iti prepari rapid un suc sanatos, pe care sa il iei cu tine la birou. Trebuie doar sa pui in blender un mar, o banana, o portocala, putin spanac si o bucata de castravete. Cand e gata, adauga cateva cuburi de gheata. Este ieftin, rapid si energizant.

3. Gandeste pozitiv

In timp ce astepti sa fie gata sucul, alege 3 dintre sarcinile pe care urmeaza sa le indeplinesti in perioada urmatoare si gandeste-te ca le-ai realizat cu succes. Asta iti va ridica moralul, chiar daca nu fiecare zi va fi una epica, in care lucrurile ies asa cum te astepti, insa aceasta tactica te va ajuta sa privesti lucrurile in perspectiva, iar optimismul iti va aduce spor in tot ceea ce intreprinzi.

4. Lasa-ti calendarul deoparte

Una dintre cele mai comune greseli pe care le fac oamenii este ca se blocheaza atunci cand au de facut mai multe lucruri importante si sunt presati de un program fix. In realizarea agendei cu activitatile zilnic, adauga 33% timp in plus pentru fiecare actiune, daca esti tipul de persoana care nu se poate descurca fara un program riguros, daca nu, lasa agenda deoparte, si ocupa-te de sarcinile zilnice in ordinea prioritatii lor, si fa-le cum stii tu mai bine. Lucrurile bun ies atunci cand te astepti mai putin!

5. Relaxeaza-te dupa masa de pranz

Oricat de ocupat ai fi, dupa ce ai luat masa de pranz, fa cativa pasi in afara biroului. Este important sa iei o pauza de 15 minute, pentru a-ti aduna gandurile, a te destresa si pune a te intoarce reimprospatat si a-ti continua activitatea. Nici nu ai idee cat de mult te va ajuta si cat de bine vei functiona apoi!

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016