Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Angajatii din companiile mici sunt mai fericiti

Tags: angajati, fericire la locul de munca, companii mari, companii mici, manageri

Un studiu recent desfasurat de compania Delivering Happiness at Work ne sugereaza ca angajatii care lucreaza in companii mai mici sunt mai fericiti decat cei care lucreaza in corporatii mari. Iar managerii sunt in general mai fericiti decat angajatii obisnuiti.
Studiul a luat in calcul opiniile a 11.000 de angajati din peste 90 de tari. Participantii la studiu au avut de raspuns unui chestionar cu 47 de intrebari simple, care aveau scopul de a le masura nivelul de satisfactie la locul de munca si echilibrul dintre viata profesionala si cea personala.
 
Conform studiului, managerii si supervizorii au cu 27% mai multe sanse sa fie fericiti decat angajatii obisnuiti, care nu au functii de conducere. Iar angajatii cu studii superioare sunt cu 50% mai predispusi sa fie fericiti la locul de munca decat cei fara specializare sau studii superioare.

Angajatii care lucreaza in companii relativ mici, care au mai putin de 100 de angajati, au cu 25% mai multe sanse sa fie fericiti la locul de munca decat cei care lucreaza in companii cu peste 1000 de angajati.
 
Angajatii trecuti de 40 de ani au raportat ca sunt mai fericiti la locul de munca decat cei mai tineri, iar angajatii care lucreaza ca asistenti sociali sau ingrijitori sunt cu 75% mai fericiti decat cei care lucreaza in domeniul vanzarilor.
 
Principalii factori care influenteaza nivelul de fericire al angajatilor la locul de munca sunt urmatorii, conform studiului:
- sarcinile de realizat (daca sunt placute sau mai putin placute);
- capacitatea de concentrare asupra sarcinilor placute;
- respectul fata de angajator;
- impactul social al jobului respectiv;
- nivelul de autonomie;
- sentimentul ca evoluezi si inveti lucruri noi.
 
Conform mai multor studii, gradul de fericire resimtit de angajat are o influenta directa asupra succesului companiei: angajatii fericiti sunt cu 31% mai productivi, sunt de trei ori mai creativi si genereaza vanzari cu 37% mai mari decat angajatii nefericiti.
 
Sursa: Wall Street Journal
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016