Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lectii pe care le inveti mai bine de la mama ta decat de la o scoala de afaceri

Tags: lectii de afaceri, lectii de viata, persoana atotstiutoare, valori fundamentale

Uneori, cele mai bune lectii de afaceri sunt cele pe care le-ai auzit inca de cand erai mic, chiar de la parintii tai.
Succesul in afaceri nu este usor de obtinut. Pentru asta ai nevoie de disciplina, concentrare si de un set de valori fundamentale care sa te ghideze impotriva emotiilor si a stresului acumulat de la o zi la alta.

Iata cateva lectii de afaceri pe care le stii de cand erai mic:
 
1. Se-nvarte roata
 
In orice domeniu activeaza afacerea ta, vei suporta consecinte pentru ceea ce faci. In unele cazuri acestea te vor ajuta, insa de multe ori vei avea si lucruri de regretat. Adevarul universal este ca fiecare actiune are propriile rezultate,iar tu vei obtine ceea ce meriti in functie de efortul pe care il depui. Poate ca de multe ori ai observat ca atunci cand incerci sa inseli pe cineva cazi singur in propria capcana, iar atunci cand altii iti intind curse tu esti cel care castiga. Indiferent de cum stau lucrurile in compania ta, roata tot se-nvarte!
 
2. Nimanui nu ii place o persoana care "stie totul"
 
Nu fi persoana care ii opreste intotdeauna pe ceilalti la mijlocul frazei pentru ca stii ce intentioneaza sa spuna. Nu iti intrerupe angajatii si nici clientii si nu incerca sa pretinzi ca tu stii totul si ca nu are cine sa iti dea sfaturi pentru ca vei lasa impresia de persoana aroganta, nepoliticoasa si vei sfarsi prin a ramane singur.
 
3. Nu fi un smiorcait
 
Te plangi in continuu si esti nemultumit de orice ti se intampla? Opreste-te! Este atat de simplu! Nu incerca sa fii persoana care are constant nevoie de ajutor si care are mereu necazuri, chiar si atunci cand de fapt nu are. Ceilalti se vor plictisi sa te consoleze si vei fi abandonat rapid.
 
4. Viata nu este dreapta
 
Poate atunci cand erai adolescent abia asteptai sa te angajezi, sa te muti singur si sa nu mai depinzi de nimeni, desi parintii tai te avertizau ca nu va fi chiar asa de simplu cum iti imaginezi. Acum ca ai crescut si ti-ai dat seama ca aveau dreptate probabil te plangi in stanga si in dreapta ca nu este corect ceea ce ti se intampla. Viata este grea pentru toti ceilalti, asa ca trebuie sa te opresti din a pretinde ca esti singurul caruia i se intampla lucruri rele.
 
5. Doar pentru ca toti ceilalti fac asta, nu inseamna ca trebuie sa faci si tu la fel
 
Oamenii idioti fac lucruri stupide. Uneori, o multime de idioti fac acelasi lucru pentru ca vad ca asta fac si ceilalti. Daca ai impresia ca este bine sa faci un lucru doar pentru ca il fac si prietenii tai, desi este contrar credintelor tale, trebuie sa stii ca gresesti. Probabil ai auzit-o des pe mama ta spunand "Daca X se arunca in cap, te arunci si tu?" Ei bine, ea chiar avea dreptate!

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016