Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 secrete ale afacerilor de consultanta. Cum sa incepi

Tags: afaceri consultanta, servicii de consultanta, reputatie, afaceri online, dezvoltare afaceri

O afacere in domeniul consultantei reprezinta o metoda prin care iti poti valorifica toate cunostintele in campul respectiv si prin care poti profita de capacitatea de a rezolva problemele conexe.

Daca te gandesti sa pornesti o astfel de afacere, cele cateva idei de mai jos s-ar putea dovedi utile:


1. Construieste-ti reputatia inainte sa te lansezi in aceasta afacere

Poti incepe sa oferi consultanta afacerilor mai mici care au un buget restrans. Le poti ajuta sa se dezvolte si le poti trece ulterior in portofoliu. In momentul in care munca ta reuseste sa isi atinga obiectivele si sa duca afacerile clientilor pe o treapta mai inalta, recomandarile in domeniu vor incepe sa ajute la consolidarea reputatiei.

2. Alege-ti un partener de afaceri

Cand pornesti pe un drum nou, nu trebuie sa treci prin asta de unul singur. Asa cum nimeni nu mai incearca astazi sa reinventeze roata, tot asa ar trebui sa profitam de cunostintele care exista deja si de sansele care ne sunt oferite de cei cu mai multa experienta sau care ne pot ajuta printr-o colaborare.

3. Iesi in evidenta

In domeniul serviciilor de consultanta, competitia e destul de acerba. Cu toate acestea, ca in orice afacere, e bine sa nu scapam din vedere faptul ca trebuie sa ne diferentiem de ceilalti. In momentul in care aducem ceva nou si reusim sa atragem simpatia si increderea clientilor, putem fi siguri ca atragem si atentia companiilor mai mari. In mediul online este important sa cream impresia ca avem deja un nume pe piata, chiar daca ne aflam abia la inceput.

A lucra in domeniul consultantei inseamna si sa poti conduce o afacere deoarece acest domeniu implica relationarea constanta cu ceilalti si trece dincolo de ideea unui business condus de o singura persoana.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016