Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 moduri prin care social media iti influenteaza afacerea

Tags: marketing, social media marketing, afacere, business, profit

Nu este neobisnuit ca, in zilele noastre, multe businessuri sa foloseasca social media pentru advertising, comunicare cu clientii si, bineinteles, pentru a-si creste vanzarile. Si de ce sa nu o faca? Social media pot fi o arma foarte puternica si, in combinatie cu practicile traditionale de business, pot avea un impact ametitor.
1. Sa devenim personali.
 
Oamenilor le place sa afle cate ceva despre afacerea din spatele serviciului sau produsului pe care-l iubesc. Foloseste social media pentru a ajuta lumea sa afle mai mult despre tine. Impartaseste informatii care crezi ca-i vor fi utile audientei si care iti vor creste credibilitatea si reputatia. Daca oamenii stiu mai multe despre tine, se vor simti mai confortabil sa-ti utilizeze produsele si serviciile si le vor vorbi si altora despre tine.
 
2. O audienta mai mare.
 
Social media te pot ajuta sa ajungi la urechile mai multor oameni decat o faci in mdo traditional prin inetrmediul unui site si al publicitatii. Sunt milioane si milioane de persoane in aceste retele de socializare unde informatia zboara. Daca pui un articol pe contul tau de Facebook, daca faci o postare frumoasa despre un produs, poti ajunge in locuri si in inimi nebanuite. Multi spun ca word-of-mouth bate de departe publicitatea cu care am fost obisnuiti pana acum.
 
3. Imbunatatirea afacerii.
 
Participarea la viata agitata de pe social media ii poate fi utila afacerii tale. Unul dintre beneficii ar fi acela ca primesti feedback onest din partea publicului. La ce alta modalitate mai buna te poti gandi pentru a afla ce vor consumatorii decat aceea de a intreba si a ti se raspunde? 
 
4. Intarirea brandului si a increderii in acesta.
 
Sa presupunem ca esti in afaceri de multa vreme. Social media sunt un mod grozav de a iesi din tiparul marketingului obisnuit si de a construi aripi noi pentru brand. Ajuta-i pe oameni sa te gaseasca si sa afle lucruri despre tine. Oamenii adora sa vorbeasca intre ei despre experientele oribile cu o anumita companie si, de multe ori, o fac chiar pe paginile din retelele de socializare ale acestora. Daca iti construiesti brandul intr-o lumina pozitiva, iti maresti sansele ca nemultumitii sa vrea sa vada sange. 
 
5. Mai multe lead-uri egal un profit mai mare.
 
Principalul motiv pentru care majoritatea afacerilor aleg astazi social media este acela de profit maximizat. Nu abuza insa pagina de Facebook cu oferte. Foloseste contul pentru a educa publicul in privinta brand-ului tai. Fii sursa unde consumatorii sa se duca pentru informatii.
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016