Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 beneficii neasteptate ale Facebook-ului

Tags: facebook, beneficii, retele de socializare, utilizatori, productivitate, relaxare, studii

Conform celor mai recente studii, un utilizator obisnuit petrece 75 de minute pe zi pe Facebook. Nu este indicat sa petrecem un timp indelungat online si exista numeroase dovezi ca Facebook-ul poate provoca diverse tulburari. Insa acum vom privi lucrurile dintr-o alta perspectiva: beneficiile pe care Facebook-ul le poate aduce in viata noastra.
1. Te relaxeaza si incetineste bataile inimii
Daca iti petreci timpul pe Facebook, vei deveni mai relaxat si mai putin stresat, au descoperit cercetatorii din cadrul Institutului de Tehnologie din Massachusetts si Universitatii din Milan. Un studiu publicat recent indica faptul ca, atunci cand se afla pe site, utilizatorii Facebook sunt mai relaxati si mai putin tensionati.
 
2. Te poate ajuta sa-ti gasesti mai usor un job
Din ce in ce mai multi angajatori folosesc reteaua de socializare ca instrument de recrutare cu scopul de a descoperi cei mai candidati pentru un anumit post sau de a identifica anumite trasaturi de caracter ale candidatilor. Conform studiilor, un angajator isi poate da seama cu usurinta daca un candidat va fi potrivit pentru un anumit post si poate deduce care este personalitatea viitorului angajat doar aruncand o privire asupra profilului sau Facebook, iar aceasta prima impresie se dovedeste a fi adevarata, de cele mai multe ori.
 
3. Iti creste increderea in sine
Cei care petrec timp pe site se simt mai bine in pielea lor, rezulta dintr-un studiu realizat de cercetatorii din cadrul Universitatii Cornell. Doar aruncand o privire asupra propriului profil, utilizatorii devin mai increzatori. Acest efect este atribuit faptului ca utilizatorii aleg sa isi etaleze pozele care ii avantajeaza, iar feedback-ul pozitiv primit din partea prietenilor ii ajuta sa devina mai increzatori in fortele proprii. Facebook-ul ne poate infatisa intr-o lumina mai buna, ne poate face sa credem intr-un ideal.
 
4. Creste pretul actiunilor
Un studiu realizat de Universitatea Pace a descoperit faptul ca popularitatea unui brand pe Facebook determina pretul actiunilor la bursa. Altfel spus, cu cat o companie este mai populara pe Facebook, cu atat va fi mai bine cotata la bursa.
 
5. Creste productivitatea
Desi multi angajatori sunt de parere ca retelele de socialiare distrag atentia angajatilor, studiile indica faptul ca atunci cand le este permis accesul la Facebook, angajatii sunt mai productivi. Un studiu realizat de site-ul Keas.com a descoperit faptul ca o pauza de 10 minute petrecuta pe Facebook ii face pe angajati sa fie mai fericiti, mai productivi si mai sanatosi.
 
6. Te ajuta sa-ti termini studiile
Cercetatorii din cadrul Universitatii Crestine Abilene au descoperit faptul ca studentii care erau activi pe Facebook erau mai putin dispusi sa renunte la studii decat cei care nu foloseau deloc reteaua de socializare. De asemenea, studentii activi pe Facebook erau mai entuziasmati cu privire la viata de student.
 
7. Iti imbunatateste viata amoroasa
Studiile indica faptul ca aproximativ 60 la suta dintre persoanele singure se vor imprieteni cu o persoana noua pe Facebook dupa ce au cunoscut-o in viata reala. Daca le place intr-adevar persoana respectiva, 25% isi vor contacta viitorul iubit sau viitoarea iubita prin intermediul Facebook. Aproximativ 40% dintre adultii activi pe Facebook isi actualizeaza starea relatiei pe Facebook si doar 24% dintre acestia spun mai intai prietenilor de noua relatie. Odata relatia incheiata, jumatate dintre utilizatori isi actualizeaza din nou statusul, iar ciclul este reluat.

Sursa: Business News Daily
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016