Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevarul despre copii si social media

Tags: marketing, social media, copii, copiii si social media

Conform unui sondaj recent, 78% dintre parinti si-au ajutat copiii sa-si faca cont pe Facebook care are 7,5 milioane de utilizatori cu varste sub 13 ani. Modul in care copiii folsesc azi social media ne va contura viitorul. Este poate momentul sa ne educam cum trebuie si cum nu trebuie sa traim online.
Majoritatea oamenilor se inspaimanta cand aud acesti doi termeni in aceeasi propozitie: copiii si social media. De parca ar intra in aceeasi categorie cu copiii si drogurile. De ce?
 
Nu ne place ceea ce nu stim sau ce nu intelegem. Parintilor nu le place gandul ca cei mici se arunca in social media, pentru ca ei nu inteleg beneficiile complete, dar nici pericolele posibile. In multe cazuri, nu inteleg nici platformele de socializare. Asadar, este nevoie de educare pentru parinti, copii, dar si pentru cadre didactice. Toti factorii implicati trebuie sa inteleaga argumentele pro si ele contra.
 
Dupa cum majoritatea dintre voi stiti, exista dezavantaje ale implicarii copiilor in social media. Printre acestea enumeram atacurile la viata privata, agresiunea online, dar si furtul de identitate. Asa cum ne invatam copiii sa mearga cu bicicleta, trebuie sa-i invatam si sa navigheze in social media. Lumea virtuala este similara celei reale in multe cazuri. Trebuie sa fii atent.
 
Care sunt beneficiile utilizarii social media de catre copii?
 
Aceasta este tema la care trebuie sa mediteze parintii si cadrele didactice pe termen lung. Trebuie sa admitem faptul ca, in zilele noastre, copiii isi construiesc un brand personal foarte devreme. Amprenta lor digitala va avea un impact asupra viitorului lor. Asupra admiterii la liceu, la facultate, la slujba de vis. Social media ii ajuta sa se conecteze cu persoane care gandesc ca ei, cu mentori, cu oameni care au interese si aspiratii similare si care-i ajuta sa-si implineasca obiectivele.
 
Ce se intampla in mod real cu copiii de 13 ani (limita de varsta impusa de Facebook) care au cont pe Facebook? Acestia stiu ca parintii lor sunt acolo si le monitorizeaza miscarile, asa ca fie migreaza spre Instagram (ceea ce este ironic, caci apartine tot de Facebook) sau isi fac si conturi false pentru a comunica „real” cu prietenii, folosindu-l pe cel „oficial” pentru a le potoli parintilor temerile. 
 
Faceti o calatorie in timp peste 10 ani si imaginati-va aceiasi copii la absolvirea facultatii. Tot ce au facut ei online este la un clic distanta, iar social media amplifica ceea ce deja exista, atat punctele tari, cat si pe cele slabe.
 
Imaginati-va un angajator de top analizand doua candidaturi. Ambele arata la fel pe hartie, dar unul are un cont interesant de Facebook si inca unul pe Twitter. Ca urmare, are si nenumarate cunostinte. Este deci in masura sa-si creeze o retea in cadrul careia sa partajeze continutul care il pasioneaza, reusind sa evidentieze o personalitate stralucitoare. Celalalt este pe social media, dar prezenta lui este mai mult neutra. Care dintre cei doi va fi angajat?
 
Acum, 77% dintre companii folosesc social media ca instrumente de analiza a personalitatii candidatilor. Va inchipuiti care va fi procentul peste 10 ani?
 
Stati cu copilul si intrebati-l ce stie. Faceti o evaluare informala si studiati-le competenta. Intrati pe calculator sau pe telefonul inteligent si faceti un test parctic, pentru a intelege ce stie. S-ar putea sa fiti suprinsi.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016