Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ascultarea muzicii la casti poate provoaca surzire temporara

Tags: surzire, ascultare muzica la casti, volum ridicat, muzica tare, zgomote, cauze ale surzirii

Cele mai recente studii indica faptul ca ascultatul muzicii la casti, la volum ridicat, poate provoca surzirea, deoarece sunt afectate celulele nervoase din ureche.
Multi oameni obisnuiesc sa asculte muzica la volum ridicat, iar nivelul de zgomot atins este comparabil cu cel inregistrat la decolarea unui avion (130 dB).
 
Se cunoaste deja faptul ca orice zgomot care depaseste nivelul de 110 decibeli poate cauza probleme ale auzului, cum ar fi surzirea temporara sau „tiuitul” in urechi, aceleasi simptome experimentate dupa ce participi la un concert extrem de zgomotos.
 
Celulele nervoase care transmit semnalele electrice de la ureche catre creier sunt afectate de zgomotele care depasesc 110 decibeli. Pot rezulta astfel pierderi de auz temporare.
 
Acest studiu realizat de Universitatea din Leicaster este primul care demonstreaza ca zgomotele ridicate deterioreaza nervii. Exista o legatura clara intre zgomotele ridicate si pierderea auzului.

Sursa: Mashable
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016