Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook crede ca lumea poate fi salvata prin intermediul internetului

Tags: marketing, facebook, internet.org, conectare la internet

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anuntat un proiect de amploare care implica mai multe companii din domeniul tehnologiei care are ca scop cresterea gradului de penetrare a internetului la nivel mondial si aducerea online a cat mai multor perosoane, scrie Agerpres.
Proiectul poarta numele de Internet.org si intentioneaza sa reduca drastic costurile serviciilor de internet de baza pe telefoanele mobile in tarile in curs de dezvoltare.
 
Desi vorbim acum doar de o discutie teoretica, initiativa este sprijinita de nume mari, cum ar fi Facebook, Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm si Samsung. Toti acestia vor sa extinda acoperirea internetului care este folosit acum de 2,7 miliarde de oameni. Potrivit primelor informatii, Zuckerberg si partenerii sai vor sa aduca pe internet 5 miliarde de persoane de pe planeta.
 
Mark Zuckerberg spune ca exista multe bariere in calea conectarii oamenilor (scopul primar al retelei de socializare pe care a fondat-o) in tarile in curs de dezvoltare. Iar Internet.org este calea depasirii acestora, in special a celor de natura economica. Tocmai de aceea gurile rele spun ca cele doua treimi din populatia planetei care nu sunt conectate la internet nu fac parte din economia moderna care promoveaza retele ca Facebook. Deci scopul comercial este vizibil.
 
Vezi mai jos filmuletul de promovare a initiativei:
 
 
Nu este primul proiect de acest tip. Google a lansat Project Loon prin care vrea sa ofere internet wireless in zonele sarace cu ajutorul baloanelor cu aer cald. Utilizatorii vor avea acces gratuit la servicii gen Gmail, search si Google+.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016