Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli de evitat pe LinkedIn

Tu ce faci cu profilul tau de LinkedIn? Il verifici din cand in cand pentru a accepta vreo cerere intamplatoare de prietenie? L-ai conectat cu contul de Twitter? Ti-aduci vreodata aminte sa te conectezi?
Oricat de comod ar fi sa unesti conturile de Facebook, Twitter, Tumblr si Instagram intr-o experienta mare de tip social, LinkedIn are o destinatie speciala: networking-ul profesional.
 
Si exista o diferenta intre networking personal si profesional. Iar greselile pe LinkedIn  iti pot afecta cariera. Din ce in ce mai multi angajatori apeleaza la aceasta retea pentru a face o recrutare informala. In mod cert, pentru slujbele bine platite, se face o cautare de acest fel.
 
Deci, fie ca-ti cauti o slujba, fie ca vrei sa inveti despre posibilitatile profesionale care ti se deschid, evita greselile de mai jos.
 
Nu folosesti o poza de profil.
 
Sansa ca profilul tau sa fie vizualizat este de 7 ori mai mare daca ai o poza. Daca nu ai una, lumea presupune ca ceva nu este in regula.
 
Urci poza gresita.
 
Aici nu este loc pentru sot/ sotie, copil sau catel. Mai ales mamele care se intorc la lucru isi pun poze cu bebeii. Dar asta nu indica faptul ca sunt pregatite pentru un job full-time.
 
O alta greseala este sa pui o poza care nu te mai reprezinta. Daca ai 50 de ani, nu urca o poza de la 30, caci nimeni nu se va astepta sa arati atat de diferit.
 
Exista studii care spun ca, atunci cand frunzaresc profilurile de linkedIn, 19% dintre recrutatori se uita doar la poza de profil.
 
Nu-ti actualizezi statusul.
 
LinkeIn este locul idea unde sa diseminezi noutati despre realizari si progrese. Ai scris un articol excelent? Scrie un status interesant si partajeaza articolul. La fiecare cateva zile, pune ceva nou pe cont pentru a-l reimprospata, pentru a arata ca esti activ si implicar. Nimeni nu va sti ce ai facut daca nu te lauzi cu asta.
 
Folosesti cererea de prietenie data by default.
 
Nu folosi cererea standard de prietenie! Oamenii cred ca LinkedIn e ca Twitter, unde cantitatea primeaza in fata calitatii, dar se presupune ca iti construiesti relatii profesionale valoroase pentru a obtine avantaje in cariera.
 
Daca vrei sa te conectezi cu cineva pe care nu-l cunosti personal, fa un pic de cercetare si customizeaza-ti cererea de prietenie. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016