Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine ar putea fi nevoit sa plateasca impozitul forfetar in Romania

Tags: impozit forfetar, maria grapini, ministrul mediul de afaceri si turism, prevederi legale

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini a declarat ca ar putea fi introdus impozitul forfetar pentru proprietarii de pensiuni, hoteluri, baruri, restaurante, saloane de infrumusetare, spalatorii auto, ateliere de croitorie si de incaltaminte.
"Impozitul forfetar nu se va aplica, daca se va introduce decat anumitor categorii de servicii la care cheltuiala administrativa pentru plata impozitului pe profit este mai mare si pentru intreprinzator si pentru stat", a declarat Maria Grapini.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism a subliniat faptul ca impozitul forfetar este diferit de impozitul minim aplicat de Guvernul Boc, insa nu a oferit prea multe informatii referitoare la data la care acesta ar putea intra in vigoare.

"Aplicarea posibilului impozit forfetar se va face cu respectarea prevederilor legale in vigoare", potrivit ministrului.

Maria Grapini a explicat ca sumele care pot fi platite nu vor fi egale pentru toate servicile, ci se vor calcula in functie de o serie de indicatori, precum capacitatea, tarifele medii si calitatea.

Printre motivele care au stat la baza introducerii impozitului forfetar se numara simplificarea administrativa la intreprinzator si la institutiile de control ale statului, posibilitatea evidentierii veniturilor corect si realizarea de profit in vederea repartizarii pentru dezvoltare sau dividende de catre intreprinzatori, reducerea coruptiei la exercitarea controalelor la activitatile de servicii si etica si echitatea pentru mediul de afaceri.




Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016