Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa scrii o carte despre afaceri

Tags: sfaturi pentru antreprenori, carte de afacri, arta de a scrie

Unii antreprenori dupa ce acumuleaza o anumita experienta doresc sa o imparta cu ceilalti. Cei mai multi dintre ei prefera sa impartaseasca lumii intregi experienta lor prin intermediul unei carti.
Este adevarat ca nu creatia este punctul forte al unu antreprenor, insa se pare ca cei mai multi dintre acestia au facut o treaba buna atunci cand au decis sa scrie o carte.
 
De cele mai multe ori, rolul acestei carti este de a ii ajuta pe cei aflati la inceput. Deseori, antreprenorii aleg aceasta varianta probabil din cauza faptului ca ei nu au avut niciun un sprijin de acest gen atunci cand s-au aflat la inceputul carierei. In cazul in care te gandesti sa impartasesti din cunostintele tale si antreprenorilor mai tineri, iti oferim o lista de sfaturi pe care daca le urmezi nu ai cum sa dai gres:
 
1. Scrisul este o aptitudine care trebuie exersata
 
Nu exista nici un dubiu ca exista persoane care s-au nascut pentru a scrie. Se spune ca in acest domeniu trebuie sa ai 100% talent si 0% subiecte din care sa te inspiri. Unii nu sunt de acord cu aceasta afirmatie, deoarece poti scrie o lucrare cat de cat buna daca iti faci un obicei din acest lucru si daca alegi subiecte de care lumea sa fie interesata. Degeaba citesti o lucrare scrisa foarte bine cu o tema mai putin interesanta, deoarece la sfarsitul lecturii nu vei ramane cu structurile si inversiunile folosite de catre autor ci cu povestea in sine a cartii. Asadar, pentru a deveni un scriitor cat mai bun trebuie sa exersezi.
 
2. Mediul online face activitatea de a scrie mai usoara, insa nu o simplifica in totalitate
 
Este adevarat ca este mult mai usor sa scrii in mediul online, deoarece nu sunt atat de multe restrictii cum ai avea daca ai alege sa tiparesti o carte, insa acest lucru nu inseamna ca poti folosi un limbaj neadecvat si ca poti scrie fara sa respecti normele gramaticale ale limbii in care alegi sa iti scrii lucrarea. Mai mult decat atat, in zilele noastre, putine sunt acele persoane care aleg sa scrie o carte de mana sau la masina de scris. Cei mai multi dintre noi prefera sa o scrie la calculator, deoarece in acest mod economisesc atat timp, cat si energie.
 
3. Activitatea de a scrie este educationala
 
Exista o zicala foarte potrivita acestei situatii si anume : "Daca vrei sa inveti cu adevarat un lucru, trebuie sa ii faci pe ceilalti sa il inteleaga". In primul rand, cand alegi sa scrii o carte trebuie sa fii constient de faptul ca nu o scrii pentru tine, ci pentru cititori, asadar trebuie sa o creezi in asa natura incat cel care o citeste sa poata intelege si sa puna in practica ceea ce tu incerci sa il inveti. De asemenea, atunci cand reanalizezi lucrurile pe care le-ai invatat la inceput la randul tau, vei vedea ca le vei intelege mult mai bine si le vei putea analiza din mai multe unghiuri.
 
4. Cei mai buni scriitori citesc la randul lor
 
Pentru a deveni cat mai bun, trebuie sa ai o cultura generala cat mai vasta si sa fii citit multe carti pentru a-ti putea dezvolta un stil propriu. Atunci cand citesti lucrarile altor autori iti vei putea dezvolta stilul propriu de creatie prin analiza modului in care ceilalti au ales sa isi structureze creatia. Aceste lucruri te influenteaza atat din punct de vedere al limbajului folosit in lucrare, cat si din punct de vedere al structurii cartii.
 
5. Scrisul este cathartic
 
Scrisul poate fi considerat un "medicament", deoarece atunci cand scrii te deconectezi de toate problemele si incerci sa iti cauti cele mai bune surse de inspiratie. Compunerea unei lucrari poate fi considerata o terapie pentru cei care duc o viata agitata si foarte stresanta. Este o modalitate de a te relaxa si de a crea ceva ce ii poate ajuta si pe ceilalti.  

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016